شما در حال مشاهده نسخه ساده شده سایت هستید برای مطالعه نسخه کامل کلیک کنید!

هشدار نماینده رشت در مجلس نسبت به وضعیت بحرانی رودخانه های گیلان؛

رودخانه های گیلان مُرده اند/ حتی به اندازه یک قاشق هم در سپیدرود شن وجود ندارد

کلانشهر - سید علی آقازاده صبح پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه گیلان با بیان اینکه برداشت مصالح و ساماندهی رودخانه‌های استان مانند پوست خربزه‌ای زیر پای مدیریت استان است، اظهار کرد: اجرای این طرح ریشه بسیاری از معضلات استان گیلان است.نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با اشاره به وجود بیش از ۵۰ رشته رودخانه در گیلان، گفت: هیچ رودخانه‌ای در گیلان نداریم که بتوان از آن شن و ماسه برداشت کرد به طور مثال رودخانه‌های زرجوب و گوهررود وضعیت مشابه ۷۰ سال پیش سپیدرود را دارد که ۶ متر شن داشت اما اکنون حتی به اندازه یک قاشق هم شن در سپیدرود وجود ندارد؛ این موضوع باید درس عبرتی برای مسئولان باشد.

امکان برداشت شن و ماسه از رودخانه‌های گیلان وجود ندارد

وی تصریح کرد: وجود شن باعث پالایش آلودگی آب و حفظ محیط زیست و پرورش آبزیان می‌شود اما در حال حاضر و با وضعیت فعلی رودخانه‌ها، زندگی موجودات زنده آن نیز به خطر افتاده است.

آقازاده تاکید کرد: اگرچه بیراه نیست که می‌گویند مصالح باید پاسخگوی پروژه‌ها باشد اما در حال حاضر رودخانه‌ای که شن و ماسه داشته باشد در گیلان نداریم.

نماینده رشت در مجلس با اشاره به پایین رفتن ۴ متری بستر رودخانه سپیدرود طی ۳۰ سال اخیر، بیان کرد: اگر این روند کاهشی تا ۳ متر دیگر ادامه یابد به گل می‌رسد.

وی با بیان اینکه رودخانه‌های گیلان مرده‌اند و رودخانه دارای حیات در استان نداریم، افزود: موضوع ورود شن و ماسه با قیمت مناسب و ارزان‌تر از استان‌های دیگر به گیلان باید تقویت شود.

مطالعه نسخه کامل