شما در حال مشاهده نسخه ساده شده سایت هستید برای مطالعه نسخه کامل کلیک کنید!

روایت دولت از پشت پرده شایعات قطع اینترنت و بازار فیلترشکن‌ها

کلانشهر: عباس پازوکی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور، درباره شایعات اخیر پیرامون احتمال قطع اینترنت در کشور اظهار کرد: از نظر دولت، دسترسی پایدار به اینترنت از حقوق اساسی مردم است و نمی‌توان این حق را به بهانه‌های مختلف از شهروندان سلب کرد.

وی افزود: بر اساس بررسی‌ها و نظرات کارشناسی انجام شده در دولت، قطع اینترنت از منظر امنیتی آسیب‌های به مراتب بیشتری نسبت به تداوم دسترسی به اینترنت دارد.

پازوکی با اشاره به پیامدهای امنیتی استفاده از ابزارهای دور زدن محدودیت‌های اینترنتی گفت: زمانی که اینترنت محدود یا قطع می‌شود، مردم ناچار به استفاده از فیلترشکن‌ها و یا آلترناتیوهای دیگری برای دسترسی به خدمات مورد نیاز خود می‌شوند؛ در حالی که بسیاری از این ابزارها می‌توانند به بستری برای مخاطرات امنیتی جدی و سوءاستفاده از اطلاعات کاربران تبدیل شوند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم امروز یکی از مهم‌ترین ابزارهای تهدیدکننده امنیت در فضای مجازی را نام ببریم، فیلترشکن‌ها از جمله مهم‌ترین مصادیق آن هستند. در کنار اینها مردم برای دسترسی به اینترنت به ابزارهای دیگری روی می‌آورند که می‌تواند منجر به تضعیف حکمرانی در حوزه اینترنت شود. بنابراین، قطع اینترنت نه به نفع منافع مردم است، نه به نفع حاکمیت و نه به سود امنیت کشور.

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: از هر زاویه‌ای که به موضوع نگاه کنیم، قطع اینترنت برخلاف امنیت ملی، مصالح عمومی، رویکرد دولت و حقوق اساسی مردم است.

وی در پایان با اشاره به شایعات منتشرشده درباره احتمال قطع اینترنت گفت: بخشی از این جریان سازی‌ها ناشی از بی‌اطلاعی است و بخشی دیگر نیز ریشه در منافع اقتصادی جریان هایی دارد که از ایجاد نگرانی درباره قطع اینترنت و رونق بازار فیلترشکن‌ها سود می‌برند.

مطالعه نسخه کامل