۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵

تعداد قربانیان زمین لرزه میانمار از ۱۰۰۰ نفر گذشت

...
میانمار از زمان وقوع کودتای نظامی در سال ۲۰۲۱ که منجر به سرنگونی دولت غیرنظامی منتخب شد، درگیر جنگ داخلی شدیدی بوده و اکنون این زمین لرزه بحران را تشدید کرده است.
کلانشهر: زمین لرزه قدرتمند ۷.۷ ریشتری که روز جمعه جنوب شرق آسیا را لرزاند، در کشور میانمار که مرکزیت این زلزله را داشت، بیش از ۱۰۰۰ کشته برجای گذاشت. هم اکنون در سراسر این کشور وضعیت اضطراری اعلام شده است.

این زمین لرزه که مرکز آن نزدیک شهر «ماندالی» بود در ساعت ساعت ۶:۲۱ بامداد به وقت گرینویچ به وقوع پیوست و به حدی قدرت داشت که در کشورهای مجاوری همچون تایلند و چین نیز احساس شد.

گروه‌های امداد و نجات خارجی روز شنبه ۲۹ مارس (نهم فروردین) وارد میانمار شدند تا در عملیات جست وجو برای بازماندگان زمین لرزه‌ای که تا کنون جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفته و زیرساخت‌های حیاتی این کشور فقیر جنوب شرق آسیا را ویران کرده است، مشارکت کنند.

این فاجعه در حالی رخ داده که میانمار درگیر یک جنگ داخلی طولانی مدت است.

دولت نظامی میانمار روز شنبه اعلام کرد که شمار قربانیان این زمین لرزه به ۱۰۰۲ نفر رسیده است. این رقم افزایش چشمگیری نسبت به گزارش‌های اولیه رسانه‌های دولتی در روز جمعه مبنی بر مرگ ۱۴۴ نفر دارد.

در تایلند نیز که در همسایگی میانمار قرار دارد دست کم ۹ نفر جان خود را از دست دادند.

این زمین لرزه که قدرت آن ۷.۷ ریشتر بود، ساختمان‌ها را به لرزه درآورد و موجب فروریختن یک آسمان خراش در حال ساخت در بانکوک، پایتخت تایلند شد. در این ساختمان نیمه کاره، ۳۰ نفر زیر آوار گرفتار شدند و ۴۹ نفر ناپدید شده‌اند.

احتمال افزایش تلفات به بیش از ۱۰ هزار نفر در میانمار

بر اساس مدل سازی پیش بینی زمین لرزه توسط «سازمان زمین شناسی ایالات متحده»، شمار قربانیان این حادثه در میانمار ممکن است از ۱۰ هزار نفر فراتر برود. همچنین، خسارت‌های ناشی از این زمین لرزه می‌تواند از کل تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور بیشتر شود.

طبق اعلام دولت نظامی میانمار، این زمین لرزه باعث تخریب جاده‌ها، پل‌ها و ساختمان‌ها شده است. فرمانده ارشد ارتش میانمار روز جمعه به طور کم سابقه‌ای از جامعه بین المللی درخواست کمک کرد.

ثبت نظر
0 / 500 کاراکتر
کپچا کد را اینجا وارد کنید:---------------->