کشت برنج در خوزستان ممنوع شد
سازمانهای جهاد کشاورزی و آب و برق خوزستان اعلام کردند تصمیم عدم کشت برنج به منظور تأمین آب شرب پایدار، تأمین آب نخیلات، باغات، گیاهان دائمی و تأمین آب شرب دامهای سبک و سنگین (خصوصاً گاومیش)، بر پایه تعداد زیادی جلسات کارشناسی و مدیریتی اتخاذ شده است. ادامه کشتهای پرمصرف در شرایط کنونی، پیامدهای جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
سازمانهای جهاد کشاورزی و آب و برق خوزستان در اطلاعیهای مشترک با اشاره به کاهش ۳۸ درصدی بارندگی و ۳۷ درصدی آب رودخانهها، کشت شلتوک (برنج) را در پنج حوضه آبریز اصلی استان ممنوع اعلام کردند.
در این اطلاعیه آمده است:
بر اساس تصمیمات اتخاذشده در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان،کشت شلتوک (برنج) در حوزههای کرخه، دز، کارون، مارون–جراحی و زهره ممنوع است.
این تصمیم به منظور تأمین آب شرب پایدار، حفظ کمیت و کیفیت منابع در رودخانهها، محیط زیست و ایجاد عدالت آبی، و همچنین تأمین آب نخیلات، باغات، گیاهان دائمی و تأمین آب شرب دامهای سبک و سنگین (خصوصاً گاومیش)، بر پایه تعداد زیادی جلسات کارشناسی و مدیریتی اتخاذ شده است. ادامه کشتهای پرمصرف در شرایط کنونی، پیامدهای جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
در این راستا، برای حمایت از معیشت کشاورزان، کشت محصولات کم مصرف مانند کنجد، ماش، لوبیا، سبزی، صیفی جات، ذرت و سورگم، متناسب با شرایط هر حوضه آبریز (به جز مارون، زهره و بالارود) از نظر وضعیت منابع آب در نظر گرفته شده و متعاقباً از طریق شورای کشاورزی استان اطلاع رسانی خواهد شد.
همکاری آگاهانه کشاورزان، شرط عبور از این بحران و تضمین آیندهای پایدار برای کشاورزی خوزستان است. //=normalizeText($row['content']) ?>
ثبت نظر
پاسخ
