با ابتکار علی دهباشی و بخارایش برگزار می شود؛ شبِ فریدون طاعتی در رشت/عکس
فریدون طاعتی، مدیر انتشارات طاعتی، از سال ۱۳۴۲ در کنار پدر، کار حرفهای خود را آغاز کرد. پدر فریدون، غلامرضا طاعتی، با عشق و علاقهای که از نوجوانی به کتاب و کتابداری داشت، کتابفروشی طاعتی را سال ۱۳۱۳ در یکی از دکانهای زیر کتابخانه ی ملی رشت تاسیس نمود.
کتابفروشی طاعتی، به گواه تاریخ و دوستداران کتاب در گیلان و ایران، از نخستین کتابفروشی هایی بود که اهالی ادب و هنر و فرهنگ در آن جمع میشدند و محفلی داشتند. فریدون در چنین محیطی پا گرفت و به کار کتاب علاقه مند شد.
فریدون در سال ۱۳۶۸ پروانه ی نشر را از وزارت فرهنگ و ارشاد گرفت و از آن به بعد، تابلوی کتابفروشی طاعتی با همان روند فعالیت به انتشارات طاعتی تغییر نام پیدا کرد و به طور جدی، در چاپ و انتشار آثار گیلان شناسی اهتمام ورزید.
در ادامه ی راه، با رشد و توسعه ی فضای کسب وکار، تاریخ کار با کتاب در خاندان طاعتی تداوم یافت و همانطور که فریدون کار کتابفروشی و نشر را در کنار پدر پی گرفته بود، فرزندان فریدون از سالهای دهه ی هشتاد، با مشاهده ی ذوق و همتی که پدرشان در روشن نگه داشتن چراغ طاعتی داشت، به این کار علاقه مند شدند و به یاری پدر همت گماشتند که این ماجرا تا همین امروز ادامه پیدا کرده و همچنین رو به گسترش است.
فریدون علی رغم سختی کار نشر و فروش کتاب تا آخرین روزهای حیاتش دست از کار و فعالیت نکشید و همان طور که در یکی، دو فیلم مستند گفته بود، علاقه داشت این راه توسط فرزندان و نوه هایش ادامه پیدا کند.
کتابفروشی و انتشارات طاعتی در سومین نسل، نودمین سال فعالیتش را آغاز کرده است.
ساختمان تالار مرکزی رشت در بلوار انصاری جنب پارک ملت قرار دارد.
