«مکانیسم ماشه» علیه ایران فعال شد؛بازگشت تحریم های سازمان ملل از ۵ مهر
به گزارش ایسنا، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه نتوانست پیش نویس قطعنامهای را که هدف آن تمدید لغو تحریمها علیه ایران در چارچوب توافق هستهای سال ۲۰۱۵ بود، تصویب کند. این اقدام، راه را برای بازگشت تحریمهای سازمان ملل تا پایان ماه جاری میلادی هموار کرده است.
در رأی گیری انجام شده، چهار کشور به قطعنامه رأی موافق دادند، در حالی که ۹ کشور رأی مخالف و ۲ کشور رأی ممتنع دادند. این پیش نویس توسط کره جنوبی، رئیس دورهای شورای امنیت در ماه سپتامبر، ارائه شده بود و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ تلاش داشت تا روند تعلیق تحریمها را ادامه دهد.
در این رأی گیری روسیه، چین، الجزایر و پاکستان رای مثبت، فرانسه، انگلیس، آمریکا، سیرالئون، اسلوونی، دانمارک، یونان، پاناما و سومالی رای منفی و گویان و کره جنوبی رأی ممتنع دادند.
در همین حال، سه کشور اروپایی شامل فرانسه، آلمان و بریتانیا در تاریخ ۲۸ اوت، شورای امنیت را از آغاز روند «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران مطلع کردند. این اقدام، یک دوره ۳۰ روزه برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک را فعال کرده که اکنون رو به پایان است.
در صورت عدم توافق دیپلماتیک تا پایان این دوره، تحریمهای سازمان ملل متحد به طور خودکار و بدون نیاز به رأی گیری مجدد بازخواهد گشت.
ایران با تاکید بر اینکه این گام اروپاییها غیرقانونی است، اعلام کرده به این اقدام پاسخ خواهد داد و برای تمام سناریوها آمادگی دارد.
//=normalizeText($row['content']) ?>