سیاست های ترامپ رسانه های مستقل را در ایران نابود می کند

روزنامه‌نگار ایرانی حاضر در همایش روزنامه‌نگاران جهان در سئول از نقش مخرب سیاست‌های تحریمی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بر سرنوشت رسانه‌های مستقل ایران سخن گفت.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، در روز نخست همایش سالانه روزنامه‌نگاران جهان که از پنجم تا دهم فروردین ماه (۲۵ تا ۳۰ مارچ ۲۰۱۹) در کره جنوبی برگزار می‌شود، علیرضا بهرامی، روزنامه نگار ایرانی، طی سخنرانی درباره وضعیت رسانه‌های کشور خود، از تأثیر سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بر سرنوشت رسانه‌های مستقل ایران سخن گفت.

او که در جمع بیش از ۶۰ روزنامه‌نگار از کشورهای پنج قاره جهان سخن می‌گفت، اظهار کرد: رسانه‌های ایران نیز مانند دیگر کشورها در چند سال گذشته تحت تأثیر پیشرفت‌های تکنولوژیکی قرار گرفته‌اند. هر چند که دیجیتالیسمموجب شد سرعت انتشار اطلاعات و همچنین کیفیت سخت‌افزاری رسانه‌ها ارتقا یابد، از سوی دیگر، رسانه‌ها به شدت تحت تأثیر گرایش به شبکه‌های اجتماعی قرار گرفتند.

بهرامی افزود: در ایران نیز اطلاع‌رسانی سریع و بدون دروازه‌بانی در شبکه‌های اجتماعی، شرایط سختی را برای رسانه‌ها ایجاد کرده است؛ هرچند که بارها در مقاطع خاص باز این نکته بروز یافت که شبکه‌های اجتماعی، بیشتر بازنشر دهنده اطلاعات هستند و تولید محتوا، همچنان با محوریت رسانه‌های استاندارد صورت می‌گیرد. از این رو می‌توان گفت، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای رسانه‌ها در ایران نیز فرصت و تهدید بوده است. برای نمونه، این شبکه‌ها تیراژ مطبوعات را کاهش داده‌اند و در عین حال به چندبعدی شدن این رسانه‌ها کمک کرده‌اند.

روزنامه‌نگار +سیاست‌های تحریمی+ایالات متحده آمریکا+رسانه‌های مستقل

علیرضا بهرامی در همایش روزنامه‌نگاران جهان

 

این روزنامه‌نگار همچنین گفت: آن‌چه که در حال حاضر، در ایران، برای رسانه‌ها یک تهدید بزرگ محسوب می‌شود، محدودیت‌های بین‌المللی ایجاد شده به فرمان رئیس جمهور ایالات متحده است. قانون‌های تحریم اقتصادی، به‌ویژه برای مطبوعات کاغذی و همچنین ناشران در ایران، شرایط بسیار دشواری ایجاد کرده است؛ برای مثال، کاهش موجودی و قیمت بالای کاغذ مورد نیاز که در یک سال به پنج برابر قیمت رسید، به ویژه حیات ناشران و مطبوعات مستقل و لیبرال را در ایران با تهدید مواجه کرده است. در این میان، رسانه‌های تحت حمایت دولت کمترین آسیب را می‌بینند اما رسانه‌های مستقل، یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند. این در حالی است که این اعمال فشارها با ادعای کمک به آزادی مردم ایران انجام می‌شود.

علیرضا بهرامی ادامه داد: به‌عنوان یک روزنامه‌نگار، به انتخاب مردم ایالات متحده و نیز حاکمیت کشورشان احترام می‌گذارم اما در عین حال می‌خواهم همکارانم در سراسر جهان و نیز مردم و دولت ایالات متحده بدانند که نتیجه سیاست‌های ترامپ علیه ایران این است که رسانه‌های مستقل و لیبرال ما در حال تعطیل شدن هستند.

او در پایان گفت: همین الان که من برای شما صحبت می‌کنم، در ایران تعطیلات سال نو (نوروز) است و تعدادی از این روزنامه‌ها اعلام کرده‌اند که پس از تعطیلات سال نو دیگر قادر نیستند منتشر شوند.

 گردهمایی روزنامه نگاران جهان در سال ۲۰۱۹ میلادی، صبح روز دوشنبه در پایتخت کره جنوبی آغاز شد. در این همایش جهانی، بیش از ۶۰ روزنامه نگار از کشورهای قاره‌های مختلف جهان حضور دارند.

این گردهمایی که توسط انجمن روزنامه نگاران کره با حمایت وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری، وزارت امور خارجه و بنیاد رسانه‌های این کشور برگزار می‌شود، به مدت پنج روز تا دهم فروردین ماه جاری ادامه خواهد یافت.

در روز نخست این گردهمایی که در مرکز رسانه‌ای سئول، پایتخت کره جنوبی برگزار می‌شود، روزنامه‌نگارانی از کشورهای ایران، چین، آلمان، اندونزی، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، بحرین، کاستاریکا، فرانسه، گرجستان، قزاقستان، مغولستان، نپال، فیلیپین، سومالی، ازبکستان و یمن درباره نقش روزنامه نگاران در ایجاد و گسترش صلح منطقه‌ای و نیز وضعیت رسانه‌ها در کشورهای مطبوع، برای حاضران سخنرانی می‌کنند.

 

همایش روزنامه‌نگاران جهان