معاون میراث فرهنگی گیلان گفت: محوطه باستانی معاف محله رضوانشهر، مهمترین محوطه عصر آهن غرب گیلان در محاصره سیلاب است.
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، ولی جهانی با اعلام این خبر گفت: محوطه معاف محله (ماف محله) در فاصله 2500 متری روستای رینه یا آق مسجد از توابع دهستان ارده و 45 کیلومتری مرکز شهرستان رضوانشهر، در استان گیلان، در ارتفاع 972 متری نسبت به سطح آب های آزاد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این محوطه که به شماره 10940 در 27 بهمن ماه 1382 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده در بین سه رود شفارود، دلبر رود و سیاه رود قرار گرفته است.
جهانی همچنین با اشاره به وجود رودخانه به عنوان بستر مناسبی برای استقرار جوامع در دوران مختلف تاریخ اظهار کرد: در طی بارندگیهای هفته اول فروردین ماه 98، رودخانه شفارود طغیان و مسیل آن به سمت دیوارههای این تپه باستانی تغییر مسیر داد و برشی از دیواره از لایههای زمین جدا گشته است.
وی با بیان اینکه در لابه لای دیوار ها آثاری از سفال، استخوان و لایههای آغشته با خاکستر، آثار سوختگی و خاک حرارت دیده است افزود: در تمامی لایهها قلوه سنگهای رودخانهای در ابعاد مختلف دیده می شود که در بعضی جاها حالت سنگچین دارد. این سیلاب بخش زیادی از محوطه معاف محله را از بین برد.
جهانی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به آسیبهای جدی که از طریق سیلاب به این محوطه وارد شده، تنها راه ممکن برای دستیابی به اطلاعات در مورد این محوطه، انجام کاوش اضطراری در آن است.
ساماندهی رودخانههای گیلان به معنای تخریب بستر نیست
سبقت مرگبار راننده پژو در جاده انزلی به رضوانشهر ۳خانواده را داغدار کرد