در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رشت مطرح شد؛

حجم آب سد سپیدرود از نصف هم کمتر شده است/خطر بی آبی در رشت


۱۴۰۰/۰۸/۲۲ - ۱۶:۰۵ | کد خبر: ۱۶۶۳۱ چاپ
حجم آب سد سپیدرود از نصف هم کمتر شده است/خطر بی آبی در رشت

کلانشهر: جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان رشت امروز شنبه 22 آبان در فرمانداری این شهر برگزار شد.

علی فتح‌اللهی فرماندار شهرستان رشت در این جلسه با بیان اینکه شاهد کاهش قابل ملاحظه حجم آب موجود در مخزن سد سپید رود نسبت به سال گذشته هستیم گفت: ۱۶۰ میلیون مکعب حجم فعلی مخزن سد سپید رود است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته این ظرفیت ۳۵۰ میلیون مکعب و سال قبل‌تر از آن ۵۰۰ میلیون مکعب بوده که باید از همین آمار به اهمیت این موضوع در فصل زراعی جدید باشیم.

 

فرماندار رشت با بیان اینکه بیشترین سطح کشت را در استان داریم، تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی‌ها از اکنون موانع را بررسی و رفع کنیم تا کشاورزان در فصل زراعی با کمترین دغدغه مواجه شوند.

 

فتح‌اللهی اضافه کرد: اولویت اول شهرستان در کنار اشتغال و بیکاری، فصل زراعی است، مهم است که در وقت مقرر کار را انجام دهیم لذا باید لایروبی و تجهیز اراضی باید از اکنون در دستورکار قرار گیرد.

فرماندار رشت توضیح داد؛ در سال زراعی گذشته علی رغم مشکلات و موانع متعددی که داشتیم باکمترین آسیب‌ها توانستیم فصل زراعی موفقی را پشت سر بگذاریم.

 

فرماندار شهرستان رشت افزود: همواره در حفاظت از منابع آب باید فرهنگ‌سازی را در اولویت قرار دهیم، در این راستا باید از منابع آبی که در نیمه دوم سال و فصل پاییز و زمستان داریم بهره‌مند شویم. طبق گزارش‌‌ها در شخم اول به 30 درصد آب نیاز داریم.

 

مزیتهای شخم زمستانه برای کشاورزان

وی گفت: اگر شخم اول را در زمستان داشته باشیم دارای چندین مزیت‌ است، نیاز به وصل کردن آب رودخانه نیست و می‌توان از آب‌ حاصل از بارش‌ها بهره برد، کیفیت خاک در این فصل بهتر است و در اینصورت در زمان شخم دوم نیز میزان آب مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

 

فتح‌اللهی بیان کرد: باید در محصولات هم به روزرسانی داشته باشیم و محصولات کشاورزی باید زود بازه و نسبت به کم آبی مقاوم باشند، زیرا اینطور که نشان می‌دهد هر سال شاهد روند کاهش درمخازن آبی هستیم لذا باید از اکنون برنامه ریزی در نوع بذر هم داشته باشیم.

 

چاه‌های غیرمجاز یکی از عوامل کم آبی

فرماندار شهرستان رشت وجود چاه‌های غیرمجاز را از دیگر عوامل کم آبی عنوان کرد و گفت: بخشداران از اکنون پیگیر فرهنگسازی جهت بهره‌مندی از ظرفیت پاییز و زمستان برای شخم اول باشند.

 

وی با بیان اینکه اعتبارات را به تناسب توان و شرایط موجود در سالجاری افزایش 2.5 برابری داشته، اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع در کمیته برنامه ریزی امسال، اعتبارات آب منطقه‌ای برای ساماندهی آب شهرستان از ۶میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سال گذشته، به ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان حدود دو و نیم برابر در سالجاری افزایش پیدا کرده است.

 

چالش آبی در لشت نشا و خشکبیجار

فتح‌اللهی دو بخش لشت نشا و خشکبیجار همواره بیشترین چالش آبی را دارند، تصریح کرد: باید در احیا و بازسازی منابع آبی، اولویت‌بندی صورت گیرد و در بازدیدها سردهنه گذاری، لایروبی، دریچه‌ها، ایستگاه پمپاژ به ترتیب اولیت‌بندی در دستورکار قرار گیرند.