استفاده از نام های شمالی،ترکی،کردی و لری برای واحدهای صنفی تهران ممنوع شد

این قانون به گیلان هم رسیده است؟


۱۴۰۰/۰۹/۱۴ - ۱۲:۰۴ | کد خبر: ۱۷۱۷۶ چاپ
این قانون به گیلان هم رسیده است؟

اختصاصی کلانشهر- رئیس پلیس اماکن تهران گفت: استفاده از نام‌های محلی (ترکی، کردی، لری، شمالی و ...) برای واحدهای صنفی پایتخت ممنوع و خلاف قانون است.

سرهنگ نادر مرادی در گفت‌وگو با مهر در خصوص نام گذاری واحدهای صنفی در پایتخت اظهار داشت: مرجع نامگذاری واحدهای صنفی وزارت ارشاد است و طبق بخشنامه‌ای که این وزارتخانه به پلیس ابلاغ کرده است، واحدهای صنفی باید نامی که برای خود انتخاب می‌کند حتماً فارسی باشد.

سرهنگ مرادی گفت: طبق دستورالعمل و بخشنامه‌ای که به پلیس اعلام شده است اصناف باید از نام‌های محلی فقط در شهر و استان‌های مرتبط با آن نام استفاده کنند.

رئیس پلیس اماکن پایتخت گفت: به عنوان مثال از اسم‌های ترکی باید در استان‌های ترک زبان استفاده شود و بار دیگر تاکید می‌کنم که طبق بخشنامه استفاده از این نام‌ها برای واحدهای صنفی پایتخت ممنوع است.

وی با بیان اینکه استفاده از نام‌های خارجی و لاتین هم برای واحدهای صنفی ممنوع است، گفت: پلیس مجری قانون است و موظف به اجرای قانون، به همین دلیل هنگامی که واحدهای صنفی برای اخذ مجوز به ما مراجعه می‌کنند اگر اسم جز نام‌های فارسی برای مغازه خود انتخاب کرده باشند مجوز به آنها نمی‌دهیم.
مرادی خاطرنشان کرد:برخی از کسبه هم قبل از اخذ مجوز اقدام به نصب تابلو با اسم‌های ممنوعه می‌کنند که در صورت مشاهده حتماً با آنها برخورد می‌شود.
به گزارش کلانشهر،حالا سوالی که برای شهروندان گیلانی پیش می آید این است که آیا وزارت ارشاد یا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان هم چنین بخشنامه‌ای دارد؟ آیا این بخشنامه به پلیس اماکن شهرهای مختلف استان ابلاغ شده است؟
به طور مثال با وجود آنکه زبان اکثر ساکنان استان گیلان گیلکی و تالشی است اما در سطح شهرهای مختلف این استان اسامی واحدهای صنفی بزرگ و کوچک زیادی به زبان ترکی،کردی و... در حجم وسیع قابل رویت است.چون گیلان هم مانند تهران طی سالهای گذشته پذیرای مهاجران زیادی از سراسر ایران بوده است.
بویژه آنکه تاکنون بر اساس قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی،عناوین و اصطلاحات بیگانه، به منظور حفظ قوت و اصالت زبان فارسی در دستور کار بود و این ممنوعیت شامل اسامی مربوط به اقوام مختلف ایران نبود. حالا باید سوال کرد انجام چنین بخشنامه‌هایی در شهرهایی با حضور چندین قومیت امکان اجرا دارد؟آیا چنین دستوراتی کمکی به پاسداشت زبان فارسی می‌کند یا باعث ایجاد اختلاف بین اقوام ساکن و مهاجر و از نظر اجتماعی هم باعث عدم دلبستگی به شهر محل زندگی نمی‌شود؟

پی نوشت: ساعاتی بعد از انتشار خبر ممنوعیت استفاده از نام های شمالی،ترکی،کردی و لری برای واحدهای صنفی تهران، رئیس پلیس اماکن این شهر با تکذیب خبر فوق که در خبرگزاری رسمی مهر منتشر شده بود گفت: استفاده از نام‌های محلی (ترکی، کردی، لری، شمالی و ...) برای واحدهای صنفی در شهر تهران مشکلی ندارد(اینجا بخوانید)

نظر شما:

security code