معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف در پاسخ به ایسنا اعلام کرد

دانشگاه شریف همچنان در لیست تحریم ها است/استخدام ۳۰ استاد خارجی در دانشگاه


۱۳۹۸/۰۱/۲۶ - ۱۲:۴۲ | کد خبر: ۱۷۷۶ چاپ
دانشگاه شریف همچنان در لیست تحریم ها است/استخدام ۳۰ استاد خارجی در دانشگاه

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف با تاکید بر این که همچنان در لیست تحریم های خارجی قرار دارد، گفت : این تحریم‌ها تاثیری در فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه شریف نداشته و این دانشگاه برنامه‌های بین‌المللی خود را طبق برنامه زمانی پیش می‌برد.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، دکتر داود فرشچیان در نشست خبری چهارمین همایش ملی آموزش عالی که امروز (دوشنبه) در ساختمان معاونت آموزشی دانشگاه شریف برگزار شد، به تشریح جزئیات برگزاری این همایش پرداخت و گفت‌: همایش ملی آموزش عالی نهم اردیبهشت ماه سال جاری با محوریت مدیریت سرمایه انسانی در دانشگاه‌ها، اقتصاد آموزش عالی در دانشگاه جامع محور، مهارت افزایی و اشتغال پذیری دانش آموختگان، هم افزایی آموزش و پژوهش در دانشگاه جامع محور، مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و تنوع بخشی به محوریت آنها و الگوی حکمرانی و نظام مدیریتی مراکز آموزشی پژوهشی تقاضا محور در پژوهشکده سیاستگذاری این دانشگاه با حضور مسئولان آموزش عالی برگزار می‌شود.

وی در ادامه دانشگاه جامع محور را از مهم‌ترین موضوعات امروز دانشگاه‌ها و جامعه توصیف کرد و در این باره، گفت‌: این که دانشگاه در برابر جامعه چه مسئولیتی دارد امر مهمی است که در همایش ملی آموزش عالی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در واقع دانشگاه‌ها باید این را بدانند که در برابر جامعه مسئول هستند و با تکیه بر این رویکرد فعالیت‌های خود را متناسب با نیازهای جامعه تدوین و طراحی کنند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف، خاطر نشان کرد: در همایش ملی آموزش عالی ۶ پنل با موضوعات مختلف و محورهای همایش توسط متخصصان و چهره‌های سرآمد آموزش عالی برگزار خواهد شد. ضمن این که در این همایش از استادان نمونه کشوری در عرصه آموزش عالی تقدیر و تجلیل می‌شود.

دکتر فرشچیان همچنین میزان بودجه دانشگاه‌های کشور به خصوص دانشگاه‌های نظیر دانشگاه شریف را بسیار پایین و غیر قابل مقایسه با دانشگاه‌های هم تراز خارجی توصیف کرده و در این باره توضیح داد: با توجه به این که دانشگاه شریف از نظر شاخص‌های علمی ارتباط با صنعت و سایر عرصه‌های دیگر در بین دانشگاه‌های اول دنیا حرفی برای گفتن دارد، اما میزان بودجه اختصاصی به این دانشگاه به هیچ عنوان قابل مقایسه با این دانشگاه‌های نیست. به گونه‌ای که دانشگاه استمفورد سالیانه با سه میلیارد دلار با بودجه می چرخد، اما دانشگاه صنعتی شریف با این هجمه دانشجو کمتر از ۳۰ میلیون دلار بودجه دارد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا با بیان این که این دانشگاه همچنان در لیست تحریم‌های خارجی قرار دارد، گفت‌: دانشگاه صنعتی شریف از حدود هشت سال پیش در لیست تحریم‌های خارجی قرار گرفت و هم چنان در این لیست قرار دارد، اما این تحریم‌ها تأثیری بر تعاملات بین‌المللی ما وارد نکرده است و ما برنامه‌های بین‌المللی خود را بر اساس برنامه پیش می بریم و مشکل خاصی در این زمینه نداریم.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر این که دانشگاهیان در خصوص وضعیت فعلی اقتصادی جامعه هشدارهایی را داده بودند، خاطر نشان کرد: خوشبختانه وضعیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار خوبی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وجود دارد به گونه‌ای که چندین سال پیش در خصوص وضعیت فعلی اقتصادی کشور هشدارهایی از سوی این مراکز داده شده بود که متأسفانه مورد توجه قرار نگرفت و در خصوص مسائل پیش رو در سال‌های آینده نیز اگر هشدارهای این مراکز مورد توجه قرار نگیرد، وضعیت نامطلوبی خواهیم داشت. بنابراین دانشگاهیان تنها مراکزی هستند که در تمامی شرایط به ویژه تحریم می‌توانند به کمک جامعه بیایند و مشکلات موجود را رفع کنند.

وی همچنین در خصوص برنامه دانشگاه صنعتی شریف برای اعزام استاد و دانشجو به فرصت‌های مطالعاتی، گفت‌: همان طور که شرایط سیاسی کشور بر همه موضوعات تأثیر گذار بوده است در عرصه اعزام دانشجو و استاد به فرصت مطالعاتی خارج از کشور نیز تأثیر گذاشته است، اما دانشگاه شریف تلاش دارد اعزام دانشجویان به خارج از کشور را با شیوه‌های مختلف اعم از اصلاح آئین‌نامه‌ها و تدوین مصوبات مرتبط همچنین حمایت‌هایی که از سوی وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان انجام می‌دهد به خارج از کشور تسهیل کند. به گونه‌ای که تلاش داریم دانشجویانی که هر سه مقطع تحصیلی خود را در این دانشگاه گذرانده اند بتوانند با حضور در فرصت مطالعاتی خارج از کشور تجربه خوبی را در عرصه علمی کسب کنند.

به گفته دکتر فرشچیان متأسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی میزان حمایت‌های دانشگاه از کنفرانس‌های خارجی و حضور اساتید و دانشجویان در این کنفرانس‌ها محدود شده است و ما به دلیل این که هزینه‌های این کنفرانس‌ها با دلار و یورو پرداخت می‌شود ما توانایی پرداخت بخشی از این هزینه‌ها را داریم.

وی با تاکید بر این که کمتر از ۹۰ درصد از بودجه دانشگاه شریف در سال ۹۷ دریافت شد، در این باره خاطر نشان کرد: قرار بود باقی بودجه این دانشگاه پنجم و ششم فروردین ماه سال جاری پرداخت شود که متأسفانه به دلیل اتفاقات اخیر در کشور محقق نشد. امیدوار هستیم شرایط فعلی کشور در پرداخت بودجه سال جاری دانشگاه تأثیر منفی نداشته باشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف، تاکید کرد: ما دو نوع بودجه در این دانشگاه داریم که از طریق بودجه رسمی و ارتباط با صنعت کسب می‌شود که در بودجه ارتباط با صنعت تنها بخشی از درآمد به عنوان بالاسری به دانشگاه پرداخت می‌شود و دانشگاه در انجام فعالیت‌های خود به بودجه‌های رسمی و دولتی متکی است.

وی از جذب ۳۰ فارغ التحصیل دانشگاه‌های برتر دنیا به عنوان هیأت علمی در دانشگاه شریف خبر داد و گفت‌: این افراد از فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه‌های دنیا نظیر استنفورد و ام آی تی و … هستند و تلاش داریم سالیانه ۳۰ نفر از فارغ التحصیلان بهترین دانشگاه‌های دنیا به عنوان هیأت علمی در دانشگاه شریف جذب شوند.

دکتر فرشچیان ادامه داد: در حال حاضر ۴۹۰ نفر به عنوان هیأت علمی در دانشگاه شریف مشغول به همکاری هستند که این افراد برای ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشجو خدمات آموزشی ارائه می‌دهند و بنا داریم با کاهش نسبت استاد به دانشجو تعداد اعضای هیأت علمی تا ۷۰۰ نفر دیگر افزایش یابد.

وی در بخش پایانی از صحبت‌های خود با تاکید بر این که بیش از ۷۰ درصد فارغ التحصیلان مقطع دکترای دانشگاه شریف به عنوان هیأت علمی جذب دانشگاه‌های دیگر کشور می‌شوند، گفت‌: ما در حوزه‌های مختلف اقتصادی، مدیریتی و دانش آموختگان به دلیل وضعیت اشتغال و کاهش امید به آینده با پدیده "مهاجرت" مواجه هستیم، اما مهاجرت نخبگان به خارج از کشور مختص دانشگاه صنعتی شریف نیست. البته ممکن است به دلیل پتانسیل بالای این دانشگاه امر مهاجرت در بین فارغ التحصیلان این مرکز پر رنگ‌تر از دانشگاه‌های دیگر باشد، اما به طور کلی بیش از ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه در دانشگاه‌های دیگر به عنوان هیأت علمی مشغول می‌شوند.

نظر شما:

security code