پیاده راه رشت به مثابه فرهنگسرای روباز

پیشنهادهای یک کارگردان برای اجرای هرروزه موسیقی خیابانی در پیاده راه رشت


۱۴۰۰/۱۰/۲۰ - ۱۹:۲۳ | کد خبر: ۱۸۱۰۳ چاپ

این برنامه‌های هنری بدون کمترین هزینه و صرفاً با مدیریت قابلیت اجرایی دارد و رهگذران و عموم مردمی که توان خریدن بلیت‌های کنسرت موسیقی را ندارند،در طول سال شاهد اجرای موسیقی به صورت تکنوازی،دو نوازی یا گروه نوازی خواهند بود

پیشنهادهای یک کارگردان برای اجرای هرروزه موسیقی خیابانی در پیاده راه رشت
کلانشهر-رضا حقی؛ اجرای موسیقی در پیاده راه رشت به صورت تک نوازی و گروه نوازی را، گاه و بیگاه شاهد هستیم. به علت نداشتن سازکاری مشخص و نداشتن برنامه از قبل تعیین شده و همچنین سکوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، هراز گاهی شاهد برخورد نامناسب نیرو‌های سد معبرشهرداری با جوانان مشغول اجرای موسیقی هستیم؛موضوعی که بازتاب‌های منفی بین درصدی از مردم را هم به دنبال دارد.

برای داشتن برنامه‌ایی مدون پیشنهاد می‌شود، کمیته‌ای متشکل از انجمن موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد گیلان،مدیرکل و یا معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی(به عنوان سیاستگذار اصلی مسأله)، نماینده یا رئیس صنف آموزشگاه‌های موسیقی، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت تشکیل شود. این کمیته مسئول محتوا‌سازی، صدور مجوز و جانمایی برای کلیه افراد و موسیقی‌های قابل اجرا در پیاده راه فرهنگی خواهد بود. بدیهی است، به راحتی می‌توان از پتانسیل حدود ۷۰ آموزشگاه موسیقی سطح شهر رشت استفاده بهینه کرد. هنر جویان و فارغ التحصیلان آموزشگاه‌ها با اخذ مجوز از کمیته مذکور و جانمایی در چهار مسیر پیاده راه می‌توانند ساعات و روز‌های خاصی از هفته اجرای برنامه داشته باشند.

این برنامه‌های هنری بدون کمترین هزینه و صرفاً با مدیریت قابلیت اجرایی دارد، و رهگذران و عموم مردمی که توان خریدن بلیت‌های کنسرت موسیقی را ندارند، در طول سال شاهد اجرای موسیقی به صورت تکنوازی، دو نوازی یا گروه نوازی خواهند بود.

هنرجویانی که باید تجربه اجرا‌های متعدد موسیقی داشته باشند مکان مناسبی پیدا می‌کنند تا خود را محک بزنند. از طرفی پیاده راه با این میزان جمعیت بهترین مکان برای تبلیغ آموزشگاه‌های موسیقی است که می‌توانند ازمشتاقان و علاقه‌مندان جدید ثبت نام به عمل آورند.

سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری رشت نیز با کمترین هزینه ممکن هر روز شاهد اجرای برنامه‌های متعدد موسیقی درسطح پیاده راه خواهد بود، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز به عنوان اولین اداره کل در سطح کشور شناخته خواهد شد که موسیقی خیابانی و یا موسیقی در خیابان را توانسته قانونمند کند و تبدیل به الگویی برای سایر شهر‌های ایران می‌شود.

برنامه‌های ذیل می‌تواند بخشی از خروجی این کمیته پیشنهادی باشد.

 ۱- اجرای تکنوازی به تشخیص هر آموزشگاه در روز‌های خاص از هفته، هر آموزشگاه با توجه به ساز‌هایی که آموزش می‌دهد مثل، نی، سنتور، ویولون، کمانچه، تار، سه تار، دف، عود و....

۲ - اجرای دو نوازی و گروه نوازی توسط هر آموزشگاه با آرم آموزشگاه مذکور در ساعتی از پیش تعیین شده در روزهای

خاص و ثابت در هفته می‌تواند می‌تواند علاوه بر جذابیت بین عموم مردم به یک برند‌سازی شهری منجر شود.

۳ - مسابقه آواز بین آموزش دیده‌گان آموزشگاه‌های مختلف همراه با تکنوازی و یا گروه نوازی که می‌تواند برای جذابیت بیشتر در هر ماه نفرات منتخب توسط انجمن موسیقی انتخاب و اعلام شود.

۴ - بداهه نوازی توسط فارغ التحصیلان آموزشگاه‌های سطح شهر که توسط افراد حرفه‌ایی هر آموزشگاه اجرا می‌شود.

۵ - به منظور مشارکت حداکثری هنرمندان حرفه‌ایی موسیقی روز‌هایی از هفته را می‌توان به تک نوازی اساتید موسیقی آموزشگاه‌های فوق اختصاص داد تا هنرجویان و عموم مردم به پتانسیل‌های حرفه‌ایی سطح شهر پی ببرند.

با توجه به تقویم زمانی و در نظر گرفتن اعیاد ملی و مذهبی همچنین مراسم عزاداری حسینی، عزای فاطمی و شهادت ائمه در طول سال با تغییر ساز‌ها و نوع موسیقی می‌توان هر روز شاهد اجرای موسیقی در پیاده‌راه باشیم.

توجه داشته باشیم که در اوج زمان عزاداری در کشور یعنی تاسوعا و عاشورای حسینی شاهد حضور بیشترین حجم آلات موسیقی و ساز‌هایی مثل شیپور، سنج، سایت درام، در سطح شهر هستیم، که به اجرای برنامه می‌پردازند. پس به راحتی می‌توان در تمام طول سال اهالی موسیقی با انواع ساز‌های زهی، کوبه‌ای و بادی اجرای برنامه داشته باشند، و عموم مردم نیز از فضای موجود استفاده کنند.

علاوه بر پتاسیل آموزشگاه‌های موسیقی بستر دیگری نیز در سطح شهر شامل، گروه‌های موزیک، ارتش، نیروی دریایی، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و همچنین گروه موزیک شهرداری رشت وجود دارد. گروه موزیک شهرداری رشت در بین این گرو‌ها دارای پیشینه تاریخی است. گزارش خاطرات گردشگران در کتاب‌های تاریخی از وجود گروه مذکور در سالیان دور، پیشرو بودن رشت در اجرای موسیقی خیابانی را نمایان می‌سازد. که متأسفانه در حال حاضر از پتانسیل این گروه به خوبی استفاده نمی‌شود. با دعوت از گروه‌های فوق و هماهنگی اولیه می‌توان برای هر گروه در ایام هفته برنامه‌های جداگانه پیش‌بینی کرد. اجرای برنامه خصوصاً در ایام ملی، مذهبی و اعیاد کار تخصصی این گروهاست، که به راحتی و به صورت حرفه‌ای می‌توانند اجرای برنامه داشته باشند.

اجرای برنامه در پیاده راه توسط گروه‌های فوق، فرصت مغتنمی است که عموم مردم و هم خانواده‌های این گروه‌های موسیقی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

به یاد داشته باشیم ما به راحتی می‌توانیم از پیاده راه به عنوان یک فرهنگسرای روباز استفاده کنیم. اجرای هر روز برنامه‌های هنری احتیاج به هزینه خاصی ندارد فقط قدری مدیریت و برنامه‌ریزی می‌طلبد.

اگر این همت در سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان وجود داشته باشد، انجام این برنامه‌ها کمتر از دوهفته اجرایی خواهد شد، به‌امید آن روز.

نظر شما:

security code