رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه پرداخت یارانه نان از طریق کارت به نانوا است گفت: افراد نان را به همان قیمت قبل خریداری میکنند که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد هنوز در حال و آماده سازی زیرساخت آن هستند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود میرکاظمی درباره حذف ارز ترجیحی گفت: اگر قرار بود حذف ارز ترجیحی امسال انجام شود، دارو و نان حلقه اخر بودند.
وی افزود: طرح به این گونه است که اگر در آینده قرار باشد اجرا شود، اینکه در چه ماهی و چه تاریخی صورت گیرد، بستگی به مصوبات مجلس دارد.
میرکاظمی عنوان کرد: به این ترتیب که اگر کسی خرید در نانوایی انجام میدهد، پرداختی که صورت میگیرد از طریق کارتی که در اختیار مردم است، به نانوا قیمت جدید پرداخت میشود، ولی از فردی که نان را خرید میکند، همان قیمت قبل کسر شود.
وی متذکر شد: این طرحی است که روی آن در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد کار میشود که این سامانه اگر آماده شود، به راحتی بدون اینکه مردم دغدغهای داشته باشند، ارز ۴۲۰۰ تومانی این بخش را هم حذف کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه فعلا این بحث در بودجه ۱۴۰۱مطرح نیست، خاطرنشان کرد: فعلا حذف ارز نهادهها مطرح است و دارو و نان در فاز دوم تعیینتکلیف میشود.
میرکاظمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه تا چه حد اطمینان میدهید که حذف ارز ترجیحی مشکلی را در سفره مردم ایجاد نکند، گفت: تلاش دولت براین است که ارز ترجیحی اثربخش شود زیرا این منابع متعلق به مردم است، اما متاسفانه اکنون بخشی از ارز 4200 تومانی به صورت نامناسب در کشور مصرف می شود و بخشی دیگر از آن یعنی کالاهای یارانهای متعلق به مردم خارج از شبکه توزیع آن هم در آن سوی مرزها حتی تا 70 کیلومتر آن طرف تر توزیع می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: باید برای اینکه این منابع متعلق به مردم به خود مردم برسد، بهترین شکل پرداخت و حمایت یارانهای را به صورت مستقیم انجام داد. بخش بهداشت و درمان از طریق بیمه ها و در بخش کالاهای اساسی و نهاده های دامی که روی قیمت لبنیات، مرغ و گوشت تاثیر دارد، پرداختها به طور مستقیم به خود مردم انجام شود.
وی افزود: دو نرخی بودن ارز و فاصله بین 4200 و تا حدود 27 هزار تومان عدد قابل توجهی است که موجب گستردگی فساد در این حوزه شده و باید قطع شود، البته در حال حاضر مذاکرات میان مجلس و دولت برای رسیدن به تفاهم در حال انجام است.