سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شواهد نشان میدهد که احتمال بارداری «ایران» - یوزپلنگ تحت اسارت- بالاست
وی افزود: تا ۱۰ اردیبهشت ماه میتوان به طور دقیق درباره حاملگی ایران اظهار نظر کرد. در این مدت تغذیه «ایران» کنترل میشود اما رفت و آمد کاهش یافته تا کمترین فشار و استرس به گونه وارد شود همچنین بیماریهای احتمالی با کمک تیم متخصصان و دامپزشکان استان سمنان کنترل میشود.
اکبری اضافه کرد: یوزپلنگ گونه خاصی محسوب میشود و در کشور ما تا کنون زاداوری در اسارت را تجربه نکرده است. در آفریقا نیز که تجربه این اتفاق وجود دارد احتمال موفقیت خیلی بالا نیست. لذا نباید انتظار بیجایی ایجاد شود و ممکن است تولهها سقط شوند یا مرده به دنیا بیایند. نباید انتظار داشت که همه تولهها زنده متولد شوند و به بلوغ برسند.
وی در ادامه اظهارکرد: تیمی برای تغذیه « ایران» همچنین تولههای احتمالی در صورت نخوردن شیر مادر و پس زدن مادر درنظر گرفته شده است. برای نحوه بزرگ شدن و تغذیه این گونه نیز سناریوهای مختلفی توسط ما در نظر گرفته شده است.
احمدی در پایان تاکید کرد: تمرکز هزینههای ما در ارتباط با یوز برای زیستگاههای توران و اطراف مانند میاندشت است. گونههای یوز که به صورت طبیعی در این زیستگاه حضور دارند بسیار مهمتر از گونههای تحت اسارت هستند. مرکز تکثیر در اسارت یوز در سمنان برای ذخیره ژنوم این گونه است که به آن نیز توجه کافی میشود.
به گزارش کلانشهر، بهمن ماه 1400 اعلام شد که بعد از سالها تلاش برای نجات یوزپلنگ آسیایی از انقراض، فرایند لقاح طبیعی میان دو یوز ماده "ایران"و نر "فیروز" بارقه امید را در دل همگان به ویژه دوستداران محیط زیست زنده کرد. همان موقع اعلام شد اگر لقاح موفق بوده باشد اردیبهشت ۱۴۰۱ توله یوز یا یوزها به دنیا میآیند.
آخرین آمار از تعداد یوزپلنگهای ایرانی