وزارت بهداشت همچنان اهتمامی برای انتشار اطلاعات درباره اثربخشی واکسنها در پیشگیری از بستری و فوت ناشی از ابتلا به کرونا نشان نداده است.
۶٠ درصد جمعیت کشور با یک واکسن خاص واکسینه شده اند و ممکن است درصد بالایی از بستری شدگان این واکسن را تزریق کرده باشند؛ اما این مسئله آماری است که نیاز به تحلیل درست دارد تا منجر به تفسیر نادرست نشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد که آمارها نشان میدهند بیشترین واکسن تزریق شده سینوفارم است؛ زیرا تعداد قابل توجهی از این نوع واکسن وارد کشور شده است.
او گفت: این احتمال وجود دارد که با انتشار آمار خاصی تعارض منافع ایجاد شده و شرکتی بخواهد در این زمینه سوء استفاده کند تا فروش بیشتری در این شرایط داشته باشد.
عضو قرارگاه عملیاتی کرونا در وزارت کشور نیز معتقد است دادههای همه گیری کرونا در ایران شفاف نیستند و به صورت انحصاری در اختیار افراد محدودی است.
رئیس کمیته پیشگیری و بهداشت قرارگاه عملیاتی کرونا گفت: یکی از دلایل کاهش استقبال از واکسیناسیون، منتشر نشدن گزارشهای مربوط به آن است.
او پیش از این از طرف وزارت بهداشت ریاست کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا را به عهده داشته است.
پیشتر هم دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کرونا گفته بود: اهتمامی برای انتشار اطلاعات درباره اثربخشی واکسنها در پیشگیری از بستری و فوت ناشی از کرونا در وزارت بهداشت نیست.
وزارت بهداشت هنوز آمار و اطلاعات قابل استناد و مکتوبی منتشر نکرده است و تنها چند آمار شفاهی را وزیر بهداشت و معاونان در مصاحبههای خود اعلام کردهاند.
محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفته است: مطالعاتی که در حوزه تحقیقات وزارت بهداشت برای انتشار آمار بستریها و فوتیهای مبتلا به کرونای واکسن زده و نزده انجام شده، هنوز به نتیجه نهایی نرسیده اند.
سرپرست مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: آماری درباره این که چند درصد بستریشدگان و فوتیهای مبتلا به کرونا واکسن زده یا نزدهاند، نداریم.
یونسیان نیز گفت: اهتمامی برای انتشار اطلاعات درباره اثربخشی واکسنها در پیشگیری از بستری و فوت ناشی از ابتلا به کرونا در وزارت بهداشت نیست. نتیجه آن، این است که واکسیناسیون دوز دوم از دوز اول فاصله دارد؛ چند میلیون نفر نوبت دوز دوم آنها رسیده و دوز دوم را تزریق نکردهاند؛ چند میلیون نفر هم که نوبت دوز سوم آنها رسیده، دوز سوم تزریق نکردهاند.
بنا بر اعلام وزیر بهداشت ۹۰ درصد افرادی که بر اثر سویه امیکرون بستری میشوند؛ واکسن تزریق نکردهاند.
دبیر کمیته اپیدمیولوژی کرونا هم گفت: مگر میشود وزارت بهداشت آمار نداشته باشد؟ هر چند دادهها نیاز به تحلیل و پایش دارند و تا زمانی که دادهها در اختیار محققان قرار نگیرند؛ خروجی نخواهیم داشت.
کمیته علمی کرونا، انجمن اپیدمیولوژی و انجمن پزشکی اجتماعی برای این که دادههای کرونا در اختیار محققان قرار بگیرد، درخواست دادهاند.
یونسیان این ایراد را به وزارت بهداشت وارد میداند که هنوز آمار بستری شدگان و فوتیهای کرونایی که واکسن نزده یا زدهاند؛ منتشر نشده است.
واکسیناسیون سراسری «روتاویروس» از امروز در کشور آغاز میشود
چای سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد