معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیر عامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: ۵۰ تا ۶۰ هزار قلم کالا به زودی به لیست کالاهای مشمول کاهش قیمت اضافه میشود که اثرات مثبت آن در سبد خانوار مشهود خواهد بود.
کلانشهر: عباس تابش ۲۴ فروردین ماه در جریان بازدید از سه واحد صنعتی و تولیدی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: بررسی نحوه درج قیمت تولیدکننده و مصرف کننده بر روی کالاهای تولیدی و تنظیم بازار از جمله اهداف بازدید از واحدهای صنعتی و تولیدی است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ساوه و استان مرکزی قطب صنعت کشور به شمار می روند اظهار کرد: علاوه بر مزیت صنعتی بودن، شهرستان ساوه از مزیت کشاورزی بودن نیز برخوردار است و در حوزه فرآوری تولیدات کشاورزی در سطح کشور مطرح است.
معاون وزیر صمت در ادامه گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری کلیه تولیدکنندگان ملزم به درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده هستند و عملیاتی شدن آن از طریق تمام ذینفعان صورت خواهد گرفت.
وی گفت: کلیه تولیدکنندگان، فروشگاههای زنجیره ای، شرکت های پخش و خرده فروشان مکلف به اجرای این مهم هستند و بر اجرای ماده ۱۵ در فروشگاههای عرضه کالا نظارت خواهد شد که نتیجه آن ثبات قیمت و عدم افزایش قیمت در سالجاری خواهد شد. اجرای سیاست شبکه تامین و توزیع کالاها در کشور پیگیری خواهد شد تا مردم از کاهش قیمتها و شفافیت در این زمینه بهرهمند شوند.
تابش تصریح کرد: براساس برنامهریزی صورت گرفته قیمت کالاها با توجه به موضوع افزایش دستمزد و حقوق، حداکثر تا دو درصد نسبت به سال گذشته میتواند تغییر کند و موضوع تعدیل قیمت به طور متوسط تا ۴۰ درصد بر کالاهای مشمول اعمال خواهد شد.
وی تاکید کرد: فعالیت شبکه توزیع کالاهای اساسی نیز تعریف شده و براساس توافق صورت گرفته با اتاق اصناف، ذینفعان، فروشگاهها و خردهفروشان، ضرایب در حوزه پخش کالا مشخص و ابلاغ شده است.
مدیرعامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: از اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ قیمت هشت هزار قلم کالای اساسی نسبت به قیمت قبل، ۳ تا ۶۱ درصد کاهش مییابد که به طور متوسط ۴۰ درصد تعدیل قیمت خواهیم داشت.
تابش گفت: قیمت تولید کالاها مشمول ضوابط تعیین و تثبیت قیمتها است و براساس قانون به میزان تخطی از ضوابط، تولید کنندگان مشمول جریمه و تعزیر شده و با آنها برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی گفت: درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده الزام واحدهای تولیدی است اما برخی واحدهای فعال در شهر صنعتی کاوه این اقدام را به درستی انجام نداده بودند که در این بازدید چگونگی درج قیمت اصلاح و ابلاغ شد، همچنین در این بازدید مشکل آرد و گندم برخی واحدهای تولیدی نیز بررسی و برطرف شد.
وی گفت: ۵۰ تا ۶۰ هزار قلم کالا نیز به زودی به لیست کالاهای مشمول کاهش قیمت اضافه میشود که اثرات مثبت آن در سبد خانوار مشهود خواهد بود.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان که به منظور بررسی طرح شفافیت درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده به ساوه سفر کرده است از واحدهای صنعتی و تولیدی شامل سالمین تولیدکننده کیک و بیسکوئیت، یدکی موتور ایران تولید کننده قطعات خودرو، عالیفرد تولید کننده انواع آبمیوه و شربت با برند سن ایچ بازدید و به بررسی مسایل و مشکلات واحدهای صنعتی پرداخت.
در جریان این بازدید موضوعاتی نظیر درج قیمت تولید کننده و مصرف کننده، شفاف سازی قیمت، صدور صورتحساب الکترونیکی از جمله مواردی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
دیدار با مدیران صنایع شهرستان و فعالان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی از دیگر برنامه های معاون وزیر صمت در سفر بود.