طرز تهیه آلبالو خشکه آبدار


۱۴۰۱/۰۴/۰۴ - ۱۰:۰۵ | کد خبر: ۲۲۸۹۶ چاپ

شآلوچه آلبالو یا آلبالو خشکه جزو تنقلات محبوب بازاری است. در واقع یکی از راه‌های نگهداری طولانی مدت آلبالو، خشک کردن آن است

طرز تهیه آلبالو خشکه آبدار
کلانشهر:شآلوچه آلبالو یا آلبالو خشکه جزو تنقلات محبوب بازاری است. در واقع یکی از راه‌های نگهداری طولانی مدت آلبالو، خشک کردن آن است. آلبالو را می‌توانید به صورت آبدار نیز خشک کنید. اکثر بچه‌ها آلبالو خشکه را دوست دارند. می‌دانستید آلبالو خشکه چه خواصی برای درمان انواع بیماری‌ها دارد؟ در این مطلب۴ طرز تهیه آلبالو خشکه آبدار در آفتاب، فر و مایکروفر سولاردم و همچین خواص درمانی آلبالو خشکه برای انواع بیماری‌ها را بخوانید.

طرز تهیه آلبالو خشکه آبدار در آفتاب

مواد لازم برای درست کردن آلبالو خشکه در آفتاب

آلبالو: به مقدار دلخواه
نمک: به مقدار دلخواه
رب انار: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آلبالو خشکه آبدار با رب انار در آفتاب

برای درست کردن آلبالو خشکه با رب انار و نمک، بعد از شستن آلبالو‌ها آن‌ها را در سینی بریزید و در آفتاب قرار دهید. بعد از چند روز که آلبالوها خشک شدند، آنها را با رب انار و نمک، (به میزان دلخواهتان) ترکیب و در بطری‌های درب بسته نگهداری بریزید.

مرحله اول: آلبالوها را بشویید

برای درست کردن آلبالو خشکه در آفتاب مثل آلبالو خشک‌های خوشمزه بازاری ابتدا باید آلبالوها را بشویید و در آبکش بریزید تا کاملا آب‌شان گرفته و خشک شوند. سپس آلبالوها را در یک سینی بریزید. آلبالوها را طوری بچینید که روی هم انباشته نشوند چون در این صورت آلبالوها کپک می‌زنند.

مرحله دوم: آلبالوها را در سینی در مقابل آفتاب بگذارید

سینی را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا آلبالوها نیمه خشک شوند. در واقع مدت زمان لازم برای نیمه خشک شدن آلبالوها بستگی به میزان و شدت آفتاب دارد. به نظر می‌رسد ۲ یا سه روز کافی باشد (البته اگر در شهرهای گرم با نور زیاد خورشید زندگی می‌کنید یک روز کافی است).

مرحله سوم: نمک و رب انار اضافه کنید

در آخرین مرحله از روش خشک کردن آلبالو در منزل، بعد از یک یا دو روز آلبالوها را در یک ظرف بریزید و با مقداری نمک و رب انار مزه‌دار کنید. دوباره آلبالوها را در سینی بچینید و یک روز دیگر در آفتاب بگذارید. آلبالو خشک‌ها باید کمی نرم شوند و لازم نیست پوست به هسته بچسبد.

روش نگهداری از آلبالو خشکه بازاری

روش نگهداری از آلبالو خشک در کوتاه مدت در دمای اتاق و سپس در یخچال در یک ظرف درب‌دار است اما برای طولانی مدت بهتر است آلبالو خشکه‌ها را فریز کنید که کپک نزنند. اگر هم به آفتاب دسترسی ندارید سینی آلبالوها را جلوی باد پنکه بگذارید. اگر دوست ندارید به آلبالو خشکه‌ها رب انار اضافه کنید ایرادی ندارد. کافی است فقط مقداری نمک بزنید و در آفتاب خشک کنید.

طرز تهیه آلبالو خشکه در فر یا توستر

برای درست کردن آلبالو خشکه آبدار و بازاری در فر یا توستر ابتدا آلبالوها را بشورید و آبکش کنید تا خشک شوند. سپس یک فویل روی سینی توستر بکشید، آلبالوها را روی فویل بریزید و در فر به مدت ۱۰ دقیقه در درجه ۱۲۵ سانتی‌گراد قرار دهید.

در این مدت باید مرتب آلبالوها را زیر و رو کنید که هر دو طرف به یک اندازه خشک شوند.  با درجه ۱۲۵ سانتی گراد، ۱۰ دقیقه زمان بدهید حرارت ببینند و زیر رو نکنید. سپس به صورت مداوم زیر و رو کنید و با نمکدان روی آلبالوها نمک بپاشید. درست شدن آلبالو خشکه آبدار در فر حدود ۲ ساعت زمان می‌برد.

طرز تهیه آلبالو خشکه در مایکروفر سولاردم

 

مرحله اول: آلبالوها را بشویید و در مایکروفر بگذارید

در اولین مرحله از طرز تهیه آلوچه آلبالو، ابتدا آلبالوها را بشورید و اجازه دهید آب‌شان خشک شود. حالا در ظرف مخصوص مایکروفر یا ظرف پیرکس آلبالوها را بچینید به طوری که روی هم انباشته نشوند. سه پایه کوتاه را در سولاردم بگذارید و ابتدا با ماکروی ۹۰۰ وات ۵ دقیقه زمان بدهید تا آلبالوها با حرارت نرم شوند.

در اثر نرم شدن و حرارت دیدن آلبالوها در ظرف محتوی آلبالوها آب جمع می‌شود که باید آن را خالی کنید (مراقب داغی ظرف باشید). ظرف را بشورید و خشک کنید و سپس دوباره آلبالوها را در آن بچینید. حالا کمی نمک روی آلبالوها بپاشید و با ماکروی ۳۶۰ وات به مدت ۱۵ دقیقه یک بار دیگر آلبالوها را گرم کنید.

مرحله دوم: آلبالوها را زیر و رو کنید

بعد از ۷ دقیقه آلبالوها را چک کنید و زیر و رو کنید تا هر دو طرف آلبالو حرارت ببیند و خشک شود.در این مرحله ۱۰ دقیقه زمان برای آماده شدن یک آلبالو خشکه آبدار کافی است. بعد از ۱۰ دقیقه آلبالوها را از مایکروفر بیرون بیاورید و در یک سینی بچینید تا کمی هوا بخورند و رطوبت اضافی را از دست بدهند.

نکته: در مایکروفر سولاردم هر میوه‌ای را با همین روش می‌توانید به همین طریقه خشک کنید. نحوه خشک کردن انواع میوه از میوه‌های تابستانی مثل توت فرنگی، انبه، گیلاس، هلو، شلیل و آلو گرفته تا موز و میوه‌های زمستانی مثل کیوی، پرتقال و سیب و … به همین ترتیب است. البته خشک کردن میوه روی شوفاژ هم مرسوم است که آلبالو را می‌توانید به این گونه خشک کنید. البته باید در تمام مدت خشک کردن مراقب باشید که آلبالوها نسوزند.

منبع: ایلنا
اشتراک گذاری:

نظر شما:

security code