چرب شدن کبد با درد و علامت جدیای همراه نیست اما توجه به سبک زندگی و تغذیه، در کنار مراقبتهای پزشکی میتواند سلامت این عضو مهم را تامین کند.
در پاسخ خانم دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانگر تاکید کردند که «یک رژیم غذایی مناسب برای کبد باید از سبزیجات و غلات سبوسدار غنی باشد. محصولاتی مانند بروکلی، اسفناج، گل کلم، پیاز، سیر، لیمو و هویج بسیار مفیدند و آنقدر هم متنوع هستند که در فصول مختلف سال، سلیقههای غذایی گوناگون را پوشش دهند؛
به گفته دکتر گیاهی سمزدایی از کبد نیاز به منابع ویتامین B دارد که در غلات سبوسدار موجود است، همچنین منابع پروتئینی به دلیل ویتامین B۱۲ مفیدند؛ آنتی اکسیدانها هم اهمیت دارند پس توتهای رنگی مفید هستند. سیب، پرتقال و زیتون هم از خوردنیهای کمک کننده به کبد هستند.»
دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه نیز با اشاره به شگفتی میوههای سیب و به گفت: «آب سیب و به، میوه سیب و به، رب سیب و رب به، لواشک سیب، کمپوت سیب، خورش آلو-به و تاس کباب به» مقوی کبد هستند. مویز، سبزی کاسنی، زرشک و آب هویج هم به تقویت کبد کمک میکنند. دکتر اختری تاکید کرد عرق کاسنی باید با نظر پزشک مصرف شود.
چای سبز برای افرادی که کبد چرب دارند کمک کننده است؛ مغز دانهها به خصوص گردو و در ادویهها دارچین مفیدند و البته همه اینها در کنار فعالیت فیزیکی مناسب به استفاده از عرقیجاتی مثل خارشتر، اسفرزه، بیدمشک و شیرخشت، بادرنجبویه و ... اثر می بخشد.
به خاطر داشته باشید که اصلاح سبک زندگی به معنی اصلاح مواد غذایی دریافتی، نوع روغن و ورزش اموری هستند که کبد شما را از چرب شدن حفظ میکنند، با این حال اگر بالای ۶۰ سال دارید، کم کاری تیروئید دارید، یا احتمال ابتلا به سندروم متابولیک در شما بالاست، حتما با پزشک مشورت کنید.
استفاده از نمک دریا و رنگی باعث کُندذهنی و بیماری گوارشی میشود
طلای طبیعی برای زیبایی و سلامتی
التهاب مفاصل را با رژیم غذایی کنترل کنید
به طور طبیعی در روز چقدر کالری میسوزانیم؟
آیا زردچوبه در درمان افسردگی موثر است؟
کلسیم سازترین میوه را می شناسید؟