مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی ایران با اشاره به ارائه مشوقهای حمایتی تا پایان دیماه ۹۷ به صادرکنندگان، گفت: کاهش نرخ تسهیلات بانکی و کمک به حوزه حملونقل برخی از موارد است.
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از مهر، فرهاد نوری بعدازظهر چهارشنبه در همایش تجلیل از ۳۳ شرکت برتر صادرکننده استان گیلان به مناسبت روز ملی صادرات که در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد با اشاره به وضعیت تجارت خارجی ایران، اظهار کرد: در هشتماهه نخست سال جاری شاهد رشد ۲۳ درصدی صادرات بدون احتساب کالاهای نفتی بودهایم.
وی با بیان اینکه ۳۱.۵ میلیارد دلار صادرات در برابر ۲۹.۵ میلیارد دلار واردات از رشد تراز تجاری مثبت کشور خبر میدهد، افزود: البته باید در این میان توجه شود چه کالاهایی و به چه میزانی صادر و یا وارد میشوند. باید تلاش کنیم تا صادرات کالا به سمت کالاهای دارای ارزشافزوده سوق داده شود تا مزایای آن برای کشور بیشتر باشد.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه عراق، چین، امارات، افغانستان، هند، ترکیه، پاکستان، عمان و کشورهای شرق دور ازجمله کشورهای مقصد صادرات ایران هستند، گفت: کالاهای وارداتی نیز بیشتر کالاهای واسطهای و سرمایهای و مصرفی است.
وی به گلایه صادرکنندگان از صدور بخشنامههای مکرر بانک مرکزی در حوزه ارزی نیز اشاره و بیان کرد: هر روز شاهد استفاده دشمنان از روش، شیوه و ساختار جدید برای جلوگیری از صادرات ایران هستیم که بر همین اساس بخش دولتی نیز تلاش میکند برای عبور از این توطئهها روشهای جدیدی در نظر بگیرد.
نوری در ادامه با بیان اینکه صدور بخشنامهها روشی برای فعال نگهداشتن بنگاههای کوچک برای عدم درگیری با بروکراسیهای رایج و ادامه فعالیت در حوزه صادرات است، تصریح کرد: در چندماهه گذشته شاهد این بودهایم که ورود ارز به کشور در تناسب با میزان واردات نبوده است.
وی با اشاره به ارائه مشوقهای حمایتی از صادرکنندگان تا پایان دیماه سال جاری، افزود: این مشوقها در زمینه کاهش نرخ تسهیلات بانکی، کمک به حوزه حملونقل، بازاریابی و تحقیقات بازار و سایر موارد است.
نوری ادامه داد: استان گیلان دارای جاذبههای گردشگری بسیاری بوده و چندین طرح گردشگری بزرگ نیز در حال اجرا است. با توجه به اینکه در دنیا صنعت گردشگری جزو صنایع صادراتی است امیدواریم از این ظرفیت استفاده کنیم.
لزوم تقویت حوزه اقتصادی، تولید و صادرات
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه این همایش با بیان اینکه باید به تقویت اقتصاد و تولید، صنعت، صادرات و تجارت توجه شود، اظهار کرد: توجه به این حوزهها سبب ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در هر منطقه میشود.
فرهاد دلقپوش با اشاره به اینکه تجلیل از فعالان عرصه صادرات سبب فرهنگسازی و ایجاد بستر مناسب در زمینه توانمندی و پایداری حوزه اقتصادی و قرار گرفتن در مسیر توسعه، حضور در بازارهای جهانی و ایجاد رقابت با تولیدات سایر کشورها میشود، افزود: در شرایط فعلی اهمیت دادن به صادرات غیرنفتی بسیار مهم بوده و باید در این راستا گام برداریم.
وی با بیان اینکه باید امروز از وابستگی به نفت و صادرات نفتی خارج شویم که برای رسیدن به این جایگاه باید بر حمایت از صادرات کالاهای غیرنفتی تمرکز کنیم، ادامه داد: در این راستا باید زیرساختها، امکانات و تجهیزات و حمایتهای لازم از فعالان این حوزه داشته باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه با تأکید بر لزوم سیاستگذاری در این حوزه، بیان کرد: استان گیلان با داشتن موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی و وجود زیرساختهای ویژه فرصت مناسبی برای توجه به صادرات کالاهای غیرنفتی دارد.
وی به وجود بنادر و منطقه ویژه اقتصادی، گمرکات و راهآهن نیز اشاره کرد و ادامه داد: استان گیلان باید برای حضور فعال در بازار ۴۰۰ میلیون دلاری حاشیه خزر برنامهریزی کرده و تدابیر لازم را اتخاذ کند لذا از همه تولیدکنندگان و صادرکنندگان درخواست میشود بهعنوان یک سیاستگذار حضورداشته و سبب کاهش وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی باشند.
دلقپوش با بیان اینکه باید یک راهبرد مشخص و برنامه مدونی در حوزه صادرات داشته باشیم، افزود: در هشتماهه نخست سال جاری از استان گیلان بیش از ۳۰۶ میلیون دلار صادرات انجامشده است که در مقایسه با سال گذشته ۱۳۸ درصد رشد داشتهایم.
به گفته وی باید یک سیاست مدون اقتصادی و قانونی شفاف برای صادرات کالاهای غیرنفتی داشته باشیم.
نظر شما:
پرداخت وام مشاغل خانگی به متقاضیان با قید فوریت