ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که به مقدار کم موردنیاز بدن هستند و در متابولیسم ترکیبات مختلف نقش مهمی دارد. ویتامین ها برخلاف پروتئین ها، لپیدها و کربوهیدرات ها انرژی زا نیستند، اما وجود آنها برای رشد طبیعی و پیشگیری از بیماری ها لازم است.
اهمیت مصرف ویتامین C در سلامت
در تکنولوژی صنایع غذایی ویتامین C کاربردهای زیر را دارد:
· به عنوان آنتی اکسیدان
·به عنوان بهبود دهنده در آرد
· به عنوان پایدار کننده رنگ در گوشت های فرآوری شده
· به عنوان عامل جلوگیری کننده از قهوه ای شدن آنزیمی
منابع غذایی ویتامین C
فرآورده های حیوانی، منابع چندان غنی برای ویتامین C نیست و تنها جگر و شیر حاوی این ویتامین است. غنی ترین منابع گیاهی، گل کلم، اسفناج، کیوی، پرتقال و مرکبات دیگر، توت فرنگی و جعفری است. در گیاهان ممکن است بسته به بخش های مختلف گیاه، مرحله رشد و نمو و فصل سال، غلظت ویتامین C متفاوت باشد.
نقش ویتامین C در بدن
· شرکت در سنتز مواد زمینه بافت پیوندی:
ماده زمینه ای بافت پیوندی از اجزای پرتئین (کلاژن) و کربوهیدراتی تشکیل شده است. ویتامین C در سنتز ماده زمینه ای نقش مهم دارد.
·شرکت در تشکیل عاج دندان و استخوان های دراز
· ویتامین C برای تولید سلول های طبیعی عاج دندان ضروری است. همچنین قالب استخوان از کلاژن ساخته شده است و ویتامین در سنتز کلاژن نقش دارد.
·سنتز انتقال دهنده های عصبی
نظر شما:
اگر از آلزایمر می ترسید این ۴ ادویه ارزان را مصرف کنید