نیمه دوم هر سال فصل فروش کتاب بوده و با بازگشایی مدارس و دانشگاهها رونق بسیاری به کتابفروشیها میآمد، اما امسال بر خلاف سالهای گذشته رکود مطلق بوده و این صنف نیز همچون سایر صنوف از آسیبهای اتفاقات اخیر بیبهره نماندهاند.
به دنبال گفتوگویی که خبرگزاری خبرآنلاین با فروشگاهها و ناشران داشته، آنها گرانی و قیمت بالای کتاب را یکی دیگر از عللی دانستهاند که سبب شده تا مردم از خرید کتاب بازبمانند.
اگر بخواهیم رکود امسال را با رکود دوران کرونا مقایسه کنیم به این نتیجه میرسیم که در زمان کرونا خریدهای اینترنتی کتاب در فروش کتاب تأثیر به سزایی داشته؛ اما اتفاقات اخیر باعث نشد که مردم به خرید کتاب در فروشگاهها روی بیاورند.
پایین بودن سرعت اینترنت و در برخی مواقع قطع شدن اینترنت سبب شد حتی برخی از فروشگاهها و انتشاراتی که خودشان فروش اینترنتی نداشتند، آسیب ببیند؛ چرا که سایتها و اپلیکیشنهایی که کار فروش کتابهایشان را انجام میدادند نتوانستند کار خود را به درستی انجام دهند و این منجر به آسیب و اختلال در بخش فروش آنلاین آثار آنها گردید.
از دیگر عوامل رکود کتاب میتوان به کم کاری ناشران نسبت به قبل اشاره کرد و اینکه معرفی و تبلیغ کتاب صورت نگرفت.
هر چند همیشه یک سری از کتابها در لیست بالای فروش قرار میگیرند؛ اما اتفاقی که سبب ساز افزایش خرید کتاب در این حوزه باشد، نشده است.
آنچه که در پی میآید لیست کتابهای پرفروش فصل پاییز است که ناشران و کتابفروشیها در اختیار خبرگزاری خبرآنلاین قرار دادهاند:
مجموعه داستان گیلکی م. پ. جکتاجی به چاپ دوم رسید
کتاب فَرینِ تَرین در رشت منتشر شد