«کوشکی» بعد از راه اندازی مرکز تحقیقات پارک ملی توران، به این ذخیره گاه زیستکره منتقل و در آنجا در کنار یوزهای ماده دلبر و ایران نگهداری می شد که امروز شنبه هشتم بهمن ماه پس از صرف وعده غذایی صبح و در شرایطی که به لحاظ بالینی مشکل خاصی را نشان نمی داد، به علت کهولت سن تلف شد.
بهرامعلی زاهدی مدیرکل محیط زیست استان سمنان اظهار داشت: کوشکی یوزپلنگ آسیایی نر در اسارت پارک ملی توران با ثبت رکورد نزدیک به 16 سال عمر، تلف شد. وی علت درگذشت این یوزپلنگ را کهولت سن عنوان کرد.
در سال 1386 یکی از دوستداران محیط زیست بهنامِ «کوشکی» این یوزپلنگ را که در آن زمان یک توله یوز حدود 7 ماهه بود از سه چوپان که آن را شکار کرده و قصدِ کشتنش را داشتند خریداری کرده و به سازمان محیط زیست تحویل داد.
کوشکی به سازمان محیط زیست منتقل و در پارک پردیسان نگهداری میشد. کوشکی بعد از راه اندازی مرکز تحقیقات پارک ملی توران، به این ذخیره گاه زیستکره منتقل و در آنجا در کنار یوزهای ماده دلبر و ایران نگهداری می شد که امروز شنبه هشتم بهمن ماه پس از صرف وعده غذایی صبح و در شرایطی که به لحاظ بالینی مشکل خاصی را نشان نمی داد، به علت کهولت سن تلف شد.
گفتنی است طول مدت عمر یوزپلنگ در طبیعت به طور میانگین حدود 12 سال بوده که این مقدار برای گونه هایی که در اسارت و باغ وحش نگهداری می شوند حدود 14 سال می باشد و تا قبل از تلف شدن کوشکی، بیشترین طول عمر یک یوز در باغوحش 15 سال و 7 ماه ثبت شده بود.
کوشکی از نوع یوزپلنگ آسیایی است که در توران نگهداری میشد. پیش از او، آخرین یوزپلنگ آسیایی در اسارت ماریتا نام داشت که در سال 1382 در پارک پردیسان تهران درگذشت.
این یوز، در اسفند 1393 و در شرایطی که در قفس بود، اقدام به جفتگیری با دلبر کرد ولی در پی عفونت کلیوی دلبر، پزشکان مجبور به سقط جنین دلبر شدند.
یک قلاده یوزپلنگ بر اثر تصادف در جاده میامی استان سمنان تلف شد
واکنش سازمان محیط زیست به انتقادات درباره مرگ «پیروز»/ همه اسناد پزشکی موجود است
تصویر منتشر شده از پوست کنی یوز مربوط به کالبدشکافی «پیروز» نیست
رویت گله پرجمعیت گورخر ایرانی در زیستگاه توران
سرنوشت «پیروز» پس از مرگ چه خواهد شد؟
برگزاری جلسه ویژه فراکسیون محیط زیست برای بررسی علل مرگ پیروز