به دنبال انتقال 8گوزن از ساری به لرستان،یکی از گوزن ها علائمی از بیماری در خود نشان میدهد که دامپزشک گوزن را بیهوش میکند تا درمانهایی روی این گونه انجام شود اما متاسفانه به درمان جواب نمیدهد و تلف میشود
اسفند کرمالهی اظهار کرد: گوزن زرد گونهای از گوزنهاست که تا ۵۰ سال پیش در منطقه زاگرس زندگی میکرده است.
وی ادامه داد: براثر شکارهای بیرویه و عوامل دیگر این گونه در معرض انقراض قرار گرفته است.
مسئول روابط عمومی کشت وصنعت فجر صفای لرستان گفت: با توجه به اینکه کشت و صنعت محیطی بسته و قابل کنترلی دارد و چنین عرصهای در جنگلهای زاگرس وجود ندارد که کسی بتواند متولی مراقبت از این گونه باشد از سوی سازمان محیط زیست پیشنهاد نگهداری از این گونه به شرکت کشت و صنعت داده شد تا پروژه حفاظت از گوزن زرد را تقبل کند.
کرمالهی بیان کرد: براین اساس هشت گوزن زرد را سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب میکند تا در این مجتمع از آنها نگهداری شود؛ نهایتا این گوزنها از ساری به لرستان منتقل میشوند.
وی افزود: به محض انتقال یکی از گوزنها علائمی از بیماری در خود نشان میدهد که دامپزشک گوزن را بیهوش میکند تا درمانهایی روی این گونه انجام شود اما متاسفانه به درمان جواب نمیدهد و تلف میشود.
مسئول روابط عمومی کشت و صنعت فجر صفای لرستان اضافه کرد: لاشه این گونه کالبد شکافی شده و به محض دریافت نتیجه کالبدشکافی، آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
کرمالهی گفت: با توجه به اینکه نگهداری و حفاظت از این گونه یک کار دانشبنیانی محسوب میشود و برای اولین بار است، قطعا آزمون و خطا به همراه دارد مثل همان پروژه حفاظت از یوز پلنگ، که از چند راس تنها یکی از آنها زنده مانده و مورد حفاظت است.
وی گفت: حال مابقی گوزنها خوب است و ناظرین محیط زیست مرتبا سرکشی و نظارت را از آنها دارند.
ورود به دریاچه گهر ممنوع شد