مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان گفت : با توجه به کاهش آورد آب سد سفید رود ، بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی مهم است .
وی افزود : در حال حاضر حجم آب ذخیره شده سد سفید رود حدود 180 میلیون متر مکعب است که این عدد در مدت مشابه سال قبل 265 میلیون متر مکعب و در مدت مشابه 2 سال گذشته حدود 800 میلیون متر مکعب بوده که این نشان می دهد ذخیره آب بسیار کمی در پشت سد سفید رود داریم و این در حالیست که که در فصل کشاورزی ماهانه حداقل 350 تا بیش از 400 میلیون متر مکعب بطور متوسط مصرف داریم.
وی گفت : راهبرد مدیریت بهینه مصرف آب و کاهش اتلاف آن در کنار عمل کشاورزان عزیز به توصیه های سازمان جهاد کشاورزی و رعایت جدی تقویم زراعی می تواند ضمن بهره گیری از تجارب سالهای گذشته بویژه آموخته های مان در قرارگاه جهادی مدیریت آب استان ( با دستور و نظارت استاندار گیلان ) ، باعث گذری ایمن از چالش ها و تنش های آبی پیش رو باشد .
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان خاطر نشان کرد: مصرف آب شرب سالانه حدود 300 میلیون متر مکعب است که در استان گیلان تمهیدات کافی برای تأمین آن که جزء اولویت های اصلی ما است ، اندیشیده شده و نگرانی از بابت تأمین آب شرب در استان نداریم .
وی ادامه اد : مصرف آب زراعی در استان حدود 2 میلیارد و 950 میلیون متر مکعب است که حدود 2 میلیارد آن توسط سد سفید رود تأمین و مابقی توسط حوضه های داخلی استان تأمین می شود ، لذا با توجه کاهش بارش ها در کشور چشم امید مان به آورد آب سد سفید رود در اسفند ماه سالجاری و فروردین و اردیبشهت ماه سال 1402 است و پس از آن آورد قابل توجهی نخواهیم داشت ، بنابراین باید داشته های خودمان را با حساسیت زیاد و ظرافت لازم مدیریت کنیم .
رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان در پایان اعلام داشت : جایگزینی برای سد سفید در استان گیلان نداریم و سد سفید رود قلب تپنده کشاورزی و شریان حیاتی شبکه های آبیاری در گیلان است و باید حقابه آن حفظ شود که از این جهت حقابه سد سفید رود در سند سازگاری با کم آبی کشور به رسمیت شناخته شده و وظیفه همه ما حفظ و حراست از آن است .
لایروبی ۲۰ درصد از انهار کشاورزی گیلان
تقدیر وزیر نیرو از مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان
تقدیر مدیرکل روابط عمومی وزارت نیرو از کارکنان روابط عمومی آب منطقه ای گیلان
سد سفیدرود فقط ۱۹ درصد ذخیره دارد/پوشش برفی در حوزه آبریز سد سفیدرود بسیار نازک است
لایروبی ۵۰۰ هکتاری آب بندان های گیلان