آنچه در طول روز می‌خوریم بی‌شک بر نحوه هضم غذا در دستگاه گوارش‌مان تأثیر می‌گذارد.

بهترین و بدترین غذاها برای نفخ، یبوست، سوزش سردل و تهوع
کلانشهر: تعداد زیادی از میکروارگانیسم‌ها در دستگاه گوارش ما زندگی می‌کنند. آن‌ها نقش اساسی در عملکردهای بدن ما از جمله ایمنی، هضم، متابولیسم و از بین بردن سموم دارند.

به گفته متخصصان، داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به بهبود روند هضم مواد غذایی کمک کند. از سوی دیگر غذاهایی که سرشار از چربی اشباع‌شده هستند به پوشش روده آسیب می‌رسانند و سلامت کلی فرد را در خطر قرار می‌دهند.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز"، به چند مورد از بهترین و بدترین غذاها برای فرآیند هضم خواهیم پرداخت.

 

بهترین غذاها برای کمک به فرآیند هضم

۱. غذاهای تخمیر شده: این غذاها حاوی پروبیوتیک هایی هستند که به تعادل باکتری های سالم در روده کمک کرده و در برابر باکتری های مضر محافظت می کنند. افزودن غذاهای تخمیر شده (ماست و ...) به رژیم غذایی می تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد و به کاهش نفخ کمک کند.

۲. غلات کامل: غلات سبوس دار (جو دوسر، برنج قهوه ای و ...) سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند و به جلوگیری از یبوست کمک می کنند.

۳. میوه ها: میوه ها نیز سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به هضم غذا کمک می کنند.

۴. چای: نوشیدن چای گرم بعد از وعده غذای ممکن است بسیاری از علائم گوارشی مانند نفخ، گاز معده، حالت تهوع، گرفتگی معده و سوزش سر دل را تسکین دهد.

بدترین غذاها برای فرآیند هضم

۱. غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده فیبر کمی دارند و می توانند باعث اسهال شوند. بنابراین خوردن آنها در یک دوره زمانی می تواند بر سلامت روده شما تأثیر بگذارد.

۲. غذای فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده فاقد مواد مغذی هستند. آنها همچنین قند زیاد و فیبر کم دارند و حاوی مواد نگهدارنده هستند. این عوامل می توانند منجر به یبوست و سایر مشکلات گوارشی شوند.

۳. شیرین کننده های مصنوعی: شیرین کننده های مصنوعی می توانند به گرفتگی شکم و اسهال منجر شوند.

۴. حبوبات: گاهی اوقات می توانند باعث ناراحتی شکمی شوند. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آنها را خیس کنید.