وزیر بهداشت گفت: از ابتدای اردیبهشتماه اجرای سراسری پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کل کشور آغاز خواهد شد و در همین راستا قرارگاه پزشکی خانواده را ایجاد کردهایم و امروز شعاری که در قرارگاه مطرح شد مبنی بر این بود که هر ایرانی باید یک مراقب سلامت داشته باشد.
به گزارش تسنیم، وی افزود: اکنون از نظر نیروی انسانی در تمام مقاطع وضعبت نسبتاً خوبی را داریم اما نیاز است ساماندهی مناسبی در این زمینه انجام شود. تجهیزات آزمایشگاهی وسیعی نیز در کشور داریم که نیاز به ساماندهی آنها داریم.
وی با اشاره به اینکه امروز از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک سلامت رونمایی شد، ادامه داد: با اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده میتوان ساماندهی آزمایشگاهها و بخش درمان را انجام داد و نظام تشویقی برای پزشکان خانواده میتوان در نظر گرفت.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه با استفاده از برنامه پزشکی خانواده و سامانه یکپارچه الکترونیک سلامت، اطلاعات مربوط به مصرف دارو، مشخص میشود، گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم، بالا بودن میزان مصرف داروهاست. میانگین تجویز دارو در هر نسخه در جهان 1.5 قلم است اما در کشور ما حدود 4 قلم دارو در هر نسخه نوشته میشود که بیش از دو برابر استاندارد جهانی است.
وی بیان کرد : همه واحدها و افراد دخیل در فرآیند پزشکی خانواده باید کمک کنند تا بتوانیم در راستای اجرای پزشکی خانواده گام برداریم. پزشکی خانواده به صورت آزمایشی در مازندران و فارس اجرا شده و پس از حدود 20 سال باید به صورت سراسری در کشور اجرایی شود. درسال گذشته در جمعیت زیر 20 هزار نفر این کار انجام شد و با پیوست پرونده الکترونیک و استفاده از زیرساختهای الکترونیکی و ساخت 2000 مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت، ادامه خواهد یافت.
وی خطاب به ریاست سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: باید پزشکان بخش خصوصی در این برنامه مشارکت داده شوند و از همه امکانات باید در راستای اجرای پزشکی خانواده استفاده شود. یکی از اهداف ما کم کردن هزینه درمان مردم است و در تلاش هستیم با استفاده از نظام ارجاع هزینه ناشی از بستری بیماران را به حداقل برسانیم و حتی در مناطق محروم آن را به صفر برسانیم که این کار سال گذشته در سه استان انجام شد و از اول اردیبهشت پزشکی خانواده در کشور اجرا میشود.
اجرای سراسری نظام ارجاع از اردیبهشتماه
همچنین وزیر بهداشت از آغاز اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع از ابتدای اردیبهشتماه در سراسر کشور خبر داد.
بهرام عیناللهی امروز در حاشیه ششمین قرارگاه پزشکی خانواده و رونمایی از سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شبکه بهداشتی موجود در کشور یکی از موفقیتهای ایران در حوزه سلامت است و مقام معظم رهبری نیز بر تقویت این شبکه تاکید دارند. ما در شبکه بهداشتی و درمانی کشور نظام ارجاع و پزشکی خانواده را از سال گذشته در تمام روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر اجرا کردهایم.
وزیر بهداشت افزود: از ابتدای اردیبهشتماه اجرای سراسری پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کل کشور آغاز خواهد شد و در همین راستا قرارگاه پزشکی خانواده را ایجاد کردهایم و امروز شعاری که در قرارگاه مطرح شد مبنی بر این بود که هر ایرانی باید یک مراقب سلامت داشته باشد.
وی ادامه داد: منظور از پزشکی خانواده، نظام سلامت خانواده است و افراد مختلفی از جمله بهورزها و مراقبین سلامت در آن نقش دارند که بسته خدمات سلامت به آنها آموزش داده میشود تا به پیشگیری و درمان بیماریها کمک کنند.
وزیر بهداشت گفت: هدف ما تقویت نظام شبکه بهداشتی و درمانی در کشور است و برای تقویت این شبکه باید بهورزها و مراقبین سلامت و پایگاههای بهداشت به اندازه کافی تامین شوند.
وی درباره جزئیات برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع تشریح کرد: در برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، اگر فردی بیمار شود توسط بهورز و مراقب سلامت به پزشک سطح یک ارجاع داده میشود و پزشک سطح یک، پزشک عمومی است که پس از ویزیت بیمار، خودش امر درمان را انجام میدهد و در صورتی که احساس کند بیمار به پزشک متخصص نیاز دارد، او را به پزشک متخصص ارجاع میدهد.
وزیر بهداشت ادامه داد: پزشک متخصص نیز فرد را درمان میکند و در صورت نیاز به بستری، او را به بیمارستان ارجاع میدهد.
عیناللهی بیان کرد: زیرساخت اجرای چنین برنامهای، یک سامانه یکپارچه الکترونیک بود که امروز رونمایی شد که اطلاعات بیمار در آن ثبت میشود و این سامانه با اولویت مناطق محروم از ابتدای اردیبهشت در سراسر کشور مستقر خواهد شد.
وی درباره مشوقهای در نظر گرفته شده برای بیماران و پزشکان در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع تصریح کرد: برای تشویق پزشکان برای ارائه خدمات در قالب نظام ارجاع، مشوقهای مالی از جمله افزایش مبلغ ویزیت را درنظر گرفتهایم و برای بیماران نیز میزان پرداخت از جیب از مسیر نظام ارجاع کاهش مییابد و در صورتی که بیمار از طریق نظام ارجاع بستری شود حداقل هزینه از او اخذ میشود و خدمات برای بیماران مناطق محروم رایگان خواهد بود.
وزیر بهداشت گفت: استقرار سامانه یکپارچه الکترونیک باعث میشود تمام اطلاعات بیماران ثبت شود و این اطلاعات در وزارت بهداشت نیز ثبت و باعث احصای آمار بیماریهای شایع در مناطق مختلف کشور میشود.
نظر شما: