khanekhodro

نورچشمی هایی که باعث خاکستر شدن زندگی مردم رشت می شوند

 نتیجه تحمیل نیروهای سفارشی به شهرداری:رشت فقط ۳۷۱ آتش نشانِ «واقعی» دارد


۱۴۰۲/۰۱/۲۹ - ۱۱:۴۶ | کد خبر: ۳۳۲۹۲ چاپ

شهرداری رشت سال‌هاست به بهشت تعداد زیادی از نیروهای سفارشی تبدیل شده است. یعنی نماینده‌های ادوار مجلس و مسئولین مختلفی که حتی رسانه‌ها امکان اشاره به نام و نشانشان را هم ندارند افراد مدنظر خود را به عنوان «نیروی مورد نیاز شهرداری» به این ارگان تحمیل می‌کنند

 نتیجه تحمیل نیروهای سفارشی  به شهرداری:رشت فقط ۳۷۱ آتش نشانِ «واقعی» دارد
اختصاصی کلانشهر: فاطمه صابری- طی سال‌های گذشته تعداد معدودی از رسانه‌ها و اعضای شورای شهر از پرتعدادبودن پرسنل شهرداری رشت سخن گفته‌اند.

براساس آمارهای منتشر شده در حال حاضر شهرداری رشت بیش از 4 هزار پرسنل دارد. 4 هزار نیرو در جایی که سال‌هاست دخلش با خرجش همخوانی ندارد و مرسوم ترین عملیاتی که در آن ترک نمی‌شود تغییر شهردارانش است.

عجیب است بدانید علی رغم شرح رفته، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت یکی از زیرمجموعه‌های همین ارگان، با بحران کمبود نیروی متخصص مواجه است.

احتمالا بسیاری از مخاطبان می‌دانند که ماجرا از چه قرار است. چون شهرداری رشت سال‌هاست به بهشت تعداد زیادی از نیروهای سفارشی تبدیل شده است. یعنی نماینده‌های ادوار مجلس و مسئولین مختلفی که حتی رسانه‌ها امکان اشاره به نام و نشانشان را هم ندارند افراد مدنظر خود را به عنوان «نیروی مورد نیاز شهرداری» به این ارگان تحمیل می‌کنند؛ در حالی که هرگز کاری برای انجام توسط آنها وجود ندارد.

«نورچشمی»‌ها با عناوین مختلف از آتش نشان تا پرسنل آرامستان باغ رضوان، سازمان میادین و ساماندهی مشاغل، سرمایه گذاری، سازمان فرهنگی اجتماعی و مدیریت حمل و نقل و...وارد شهرداری می‌شوند. کُد حقوق ماهیانه بابت شغلی که وجود ندارد هم دریافت می‌کنند. یعنی جای یک نیروی ماهر را اشغال می‌کنند در حالی که ممکن است حتی ندانند محل کارشان کجاست و شرح وظایفشان چیست.

در کنار این موضوع عده‌ای هم با عنوان «آتش نشان» یا نیروهای استخدام شده برای قسمت‌های مختلف با سفارش افرادِ در «سایه» به بخش‌های دیگر منتقل می‌شوند اما از مزایای شغلیِ مشاغل سخت مثل آتش نشانی بهره‌مند می‌شوند.

شکی نیست که سفارش دهندگان و سفارش شده‌ها خود را انسان‌های محق و اخلاق مدار می‌دانند و احتمالا هیچ معذوریت اخلاقی هم برای خود قائل نیستند و از خود سوال نمی‌پرسند که به دلیل انجام کدام کار، باید ماهیانه از جیب مردم شهر به آن‌ها حقوق پرداخت شود. آنها از خود نمی‌پرسند که مثلا وقتی با عنوان آتش نشان به شهرداری رشت تحمیل شده‌اند در حالی که یک روز بابت این کار آموزش ندیده‌اند، هنگام آتش‌سوزی در شهر و خاکستر شدن زندگی شهروندان چه نقش مستقیمی دارند.

آنهم در رشت که یکی از پرتراکم‌ترین‌ شهرهای ایران است و در طول روز جمعیتش به بیش از یک میلیون نفر می‌رسد. جغرافیایی که شهرام مومنی رئیس سازمان آتش نشانی رشت درباره‌اش گفته فقط ۳۷۱ آتش نشان دارد.

آتش نشان‌های فعال شهرداری در حال حاضر مجبورند به جای چند نفر کار کنند تا جای افرادی که فقط یک «نام» برای دریافت حقوق هستند را پُر کنند.

رئیس سازمان آتش نشانی رشت توضیح داده که بخش دیگری از نیروی انسانی متخصص سازمان آتش نشانی هم بواسطه ارتباطات و اعمال نفوذی که داشته‌اند در گذشته از چرخه این سازمان خارج شده‎‌اند اما هنوز در چارت این اداره حضور داشته و نمودار آتش نشانی را اشغال کرده‌اند. از نظر مومنی این ظلم آشکار به آتش نشانانی است که شب و روز را با حوادث گوناگون دست و پنجه نرم می‌کنند . در همین حال افرادی که عنوان و جایگاه آتش نشانان را اشغال کرده‌اند بواسطه‌ی ارتباطاتی که دارند از این سازمان خارج و از مزایای شغلی این حرفه از جمله بازنشستگی زود هنگام بهره می‌برند.

مومنی گفته که نیروهای «نورچشمی» جایی در این سازمان ندارند و می‌بایست در شیفت‌های کار در خدمت شهر و شهروندان خود باشند. (بیشتر بخوانید)

اینکه مومنی در دفاع از پرسنل خود، موضوع کمتر گفته شده در شهرداری رشت را رسانه‌ای کرده قابل تقدیر است. اما کیست که نداند بحران موجود در شهرداری رشت با هزاران مواجب‌بگیری که مشخص نیست در حال انجام چه کاری برای رشت هستند با این قبیل تهدیدها حل نمی‌شود و خَم به ابروی نورچشمی‌ها نمی‌آورد.