رخ نمایی دوباره مگس زیتون در رودبار

هشدار به باغداران رودبار برای مبارزه فوری با مگس زیتون


۱۴۰۲/۰۴/۰۴ - ۰۰:۵۵ | کد خبر: ۳۴۶۹۵ چاپ

غیاثی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گیلان گفت: آفت «مگس زیتون که از دو دهه گذشته به تهدیدی برای زیتون رودبار تبدیل شده بار دیگر در چند نقطه از باغات این شهر مشاهده شده است.»

هشدار به باغداران رودبار برای مبارزه فوری با مگس زیتون
اختصاصی کلانشهر: رضا غیاثی با اعلام این خبر به کلانشهر گفت: در تاریخ  ۳۰ و ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ توسط کارشناسان شبکه مراقبت گیاه‌پزشکی جهادکشاورزی گیلان،  زخم ‌تخم‌ریزی آفت در دو منطقه پایین سد و بالای سد رودبار مشاهده و گزارش شد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گیلان توضیح داد: در پایش‌های انجام شده، جمعیت آفت بالاتر از نُرم مبارزه ارزیابی شده است.

غیاثی خنک شدن هوا را باعث مناسب‌تر شدن شرایط برای فعالیت آفت عنوان کرد و گفت: این موضوع باعث ایجاد آلودگی در میوه‌های زیتون می‌شود.

او با ذکر این نکته که در سال جاری باغات زیتون رودبار کم‌بارور است گفت: حجم میوه زیتونِ امسال کم، اما کیفی است.
undefined

غیاثی هشدار داد جمعیت آفت بالاست و به دلیل کم بارور بودن باغات، احتمال آلودگی و خسارت به میوه زیتون زیاد پیش بینی می‌شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گیلان به باغداران زیتون توصیه کرد در اسرع وقت نسبت به مبارزه اصولی علیه این نسل از آفت در باغات زیتون خود با راهنمایی کارشناسان شبکه مراقبت گیاه‌پزشکی اقدام کنند تا از میزان خسارت و جمعیت آفت مگس زیتون کاسته شود.

او تاکید کرد:نیاز است همکاری‌های لازم با مدیریت جهادکشاورزی شهرستان برای کانون‌کوبی موثر در مناطقی از شهرستان که به عنوان کانون آفت شناسایی می‌شوند به عمل آید.

 غیاثی بار دیگر به زیتون‌کاران هشدار داد: با مشورت کارشناسان در باغات خود، مبارزه را انجام دهند؛ چون در صورت عدم مبارزه اصولی در این نسل، در نسل بعدی با جمعیت بسیار زیاد آفت مواجه خواهیم شد که کنترل آن از دست خارج می‌شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گیلان در پایان گفت: مدیریت جهاد کشاورزی رودبار کار کانون‌کوبی آفت را انجام می‌دهد اما نیاز است همکاری لازم از طرف شوراهای روستا، دهیاران، کشاورزان و نهادهای شهرستانی با جهاد کشاورزی رودبار انجام شود تا شاهد کنترل به موقع این آفت رخنه کرده در دل زیتون‌های رودبار باشیم.

غیاثی اضافه کرد: آفت مگس زیتون بومی کشور‌های آسیای میانه است که بر اثر منفعت طلبی برخی افراد سودجو به صورت قاچاق وارد استان شده و با توجه به شرایط مناسب استان در گیلان افزایش یافته است.