نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، برجام را می‌توان بهترین گزینه برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای و بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی داده‌شده در این توافق دانسته و خواستار سرعت بخشیدن به تلاش‌های دیپلماتیک برای توافقات توافق‌نامه در سال ۹۴ شد.

اتحادیه اروپا خواستار سرعت بخشیدن به تلاش‌های دیپلماتیک برای ازسرگیری اجرای برجام شد
کلانشهر: به گزارش ایرنا ، «اولوف اسکوگ» این مطلب را روز پنجشنبه در نشست دوره شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ مطرح کرد و افزود: احیای برجام بهترین راه برای ایران است تا از مزایای کامل این توافق بهره مند شود. وی افزود که در نتیجه سرگیری اجرای برجام، تحریم‌ها را به طور جامع رفع خواهد کرد و جهانی را به همکاری با جامعه ایران می‌کند.

نماینده اتحادیه اروپا به تبعات ناشی از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه علی ایران اشاره کرد و یادآور شد که ایالات متحده تحریم‌های آمریکا را در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران وضع کرده است.

این مدعی شد که اتحادیه اروپا همه تحریم های اقتصادی و مالی با برنامه هسته ای ایران را از زمان اجرای برجام رفع کرده است. اسکوک همین مشخصه کرد: اجرای اتحادیه اروپا بر خود را به اجرای کامل و نتیجه برجام برجام و از تمام کشورهای اروپایی می‌خواهد که از تصمیم‌نامه ۲۲۳۱ حمایت کنند.

دیپلمات‌های اروپایی سپس به تعلل در تصمیم گیری و زیاده‌خواهی‌های دولت آمریکا در دولت آمریکا اشاره کردند: «یک سال پیش از مذاکرات احیای برجام نزدیک به پایان است، اما آمریکا بدون اینکه بتواند به توافق برسد، می‌تواند دست یابد. از آن زمان هم فضا برای احیای برجام مساعد نبوده است.» وی با این حال عنوان کرد که پیش‌نویس توافق برای ازسرگیری اجرای برجام هنوز روی میز است.

اسکوگ همچنین  با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام و تکرار ادعاها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان گفت که ایران از هسته‌های خود فاصله زیادی گرفته است. این موضوع را در کنار مسائل سیاسی پادمانی میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران قرار داد و مدعی شد که همکاری‌های میان دو طرف برای حل‌وفصل موضوع به کندی پیش می‌رود.

نماینده اتحادیه اروپا با این حال از پیشرفت‌های حاصل در پی توافق اسفند ماه گذشته آژانس بین‌المللی اتمی و ایران استقبال کرد و گفت: از ایران می‌بینید که بدون فوت وقت در همین مسیر حرکت می‌کند و دستگاه‌های نظارتی آژانس دوباره فعال می‌شوند.

وی در دیگری از اظهاراتش به اظهار نظر درباره ادعای ادعایی مشارکت ایران و روسیه در جنگ قانونی پرداخت و مدعی شد که پهپاد ایرانی روسیه «نه تنها نشده است که توسعه یافته است»

اسکوگ با بیان اینکه «اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد که به این همکاری نظامی با کشوری که منشور ملل متحد رانامه می‌کند پایان دهد» به ارائه تفسیری غلط از قطع 2231 پرداخت و مدعی شد که این همکاری، یادنامه قطع شده است.

وی در آخرین بخش از سخنانش، از اعضای باقیمانده در برجام و ایالات متحده خواستار شد که به مسیری گفت‌وگو پایبند باشند و جوسپبورل را مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «با اعضای برجام و ایالات متحده در تماس با راه حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران» باشند. پیدا کند و از تمام طرف‌های می‌خواهد که تلاش‌های دیپلماتیک خود را در این زمینه در هفته‌ها و ماه‌های آینده سرعت بخشد.»