پشه آئدس (Aedes) میتواند بعد از گزیدن افراد، ناقل برخی عفونتهای ویروسی، از جمله تب دنگی، تب زرد، ویروس زیکا و چیکونگونیا باشد.
به گفته علوم پزشکی گیلان از سالها پیش با رویکرد پیشگیرانه، ایستگاههای صید حشره در برخی شهرستانهای گیلان راهاندازی شده است.
بعد از انتشار اخباری مبنی بر مشاهده این پشه در رشت و انزلی، مدیر گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تایید این موضوع گفت: پشه آئدس در دو نقطه محدود از رشت و انزلی مشاهده شده اما هیچیک از پشههای صیدشده بیماریزا نبودهاند. (بیشتر بخوانید)
محمدرضا امینی توضیح داد اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ازدیاد این پشه به صورت مه پاشی و بهسازی محیط و بهموازات آن مراقبتهای حشرهشناسی صورت میگیرد اما جای نگرانی از بابت ازدیاد پشه و شیوع بیماری وجود ندارد.
اما پشه آئدس چیست و چرا بسیاری از شهروندان از ازدیاد احتمالی آن نگرانند؟
پشه آئدس میتواند بعد از گزیدن افراد، ناقل برخی عفونتهای ویروسی، از جمله تب دنگی، تب زرد، ویروس زیکا و چیکونگونیا باشد.
عفونت با این ویروسها معمولاً با تب و در برخی موارد آنسفالیت (التهاب بافت مغز) همراه است که در شرایط حاد و عدم مراقبتهای بهداشتی و پزشکی میتواند مرگبار باشد.
واکسنی برای محافظت در برابر تب زرد وجود دارد، و از سوی نهادهای بهداشتی هم اقداماتی برای جلوگیری از ازدیاد و نیش پشه شامل حشرهکشهایی مانند ددت، تله پشه، دافع حشرات، پشهبند، و کنترل آفات با استفاده از حشرات اصلاح شده ژنتیکی طی سالیان گذشته در دستور کار بوده است.
توصیه هایی که در تصویر مشاهده می کنید می تواند برای پیشگیری از بیماری های ناشی از گزش پشه آئدس موثر باشد.
*این توصیهها جهت آگاهی شهروندان و جلوگیری از ترس عمومی به صورت روزانه در کلانشهر منتشر می شود.