در عکس جمعی از رزمندگان گیلانی مشاهده می شود که سال 59 بعد از مطلع شدن از خبر حمله صدام به مرزهای ایران داوطلبانه از گیلان راهی جبهه جنگ در سرپل ذهاب کرمانشاه شدند. طبق اطلاعات منتشر شده تاریخی 16تَن از این جوانان که اغلب اهل رشت بودند در جریان دفاع از مرزهای وطن جان باختند و پیکرشان روی دستهای مردم شهر تشییع شد.
هر چند که عدهای با خط فکری مشخص، طی سالهای گذشته تلاش کردهاند مفهوم رزمنده و شهدا و دفاع از مام میهن را تماما مصادره کنند اما این موضوع نباید وطنپرستان را از حفط حرمت سربازانی که در راه وطن جنگیدند بازدارد و ستایش آنها را امری سیاسی و محدود به یک طیف فکری بدانند.
در عکس که توسط کیوان پندی پژوهشگر تاریخ گیلان منتشر شده جمعی از رزمندگان گیلانی مشاهده می شود که سال 59 بعد از مطلع شدن از خبر حمله صدام به مرزهای ایران داوطلبانه از گیلان راهی جبهه جنگ در سرپل ذهاب کرمانشاه شدند. طبق اطلاعات منتشر شده تاریخی 16تَن از این جوانان که اغلب اهل رشت بودند در جریان دفاع از مرزهای وطن جان باختند و پیکرشان روی دستهای مردم شهر تشییع شد.
بعد از شهادت این مدافعان مرزهای ایران بود که مسئولان شهر تصمیم گرفتند نام میدان شهرداری رشت را به پاس جانفشانی این جوانان به «میدان شهدای ذهاب» تغییر دهند.
البته به دلیل شهرت تاریخی میدان شهرداری بواسطه ساختمانهای تاریخی آن بسیاری از اهالی شهراز چنین نامگذاری مطلع نیستند و همچنان اکثر مردم رشت و گیلان آن محدوده را به نام شهرداری می شناسند.
نام میدان مرکزی رشت هر چه که باشد باید یاد و نام مدافعان مام میهن را گرامی داشت و قدردان شجاعتشان در پاسداری از مرزهای وطن بود.
نظر شما:
سرباز شجاع، زن و مرد میانسال را از مرگ نجات داد
روزی که مرد خوشنام ورزش گیلان در جبهه های جنگ، ناجیِ همرزم مجروح رشتی اش شد