مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به حمله آفت مگس میوه مدیترانهای در باغات استان و نگرانی کشاورزان گفت: هشدارهای لازم در خصوص کنترل و از بین بردن این آفت اعلامشده است.
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از فارس، محمدابراهیم محمدی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به حمله مگس میوه مدیترانهای به باغات شرق گیلان اظهار کرد: حمله آفت مگس میوه مدیترانهای در باغات استان در حال افزایش است و باعث ایجاد نگرانی در میان کشاورزان شده است.
وی با اشاره به نگرانی کشاورزان از افزایش آفت مگس گفت: با توجه به افزایش این آفت بهخصوص در شرق استان هشدارهای لازم در خصوص کنترل و از بین بردن این آفت اعلامشده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه آفت مگس میوه مدیترانهای آفتی مهم و دارای اهمیت اقتصادی بالاست افزود: این آفت به بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی مختلف خسارت میزند.
محمدی با بیان اینکه مگس میوه مدیترانهای بسیار پلی فاژ بوده و بسته به ناحیه آب و هوایی میزبانهای مختلفی برای آن شناختهشده، تصریح کرد: این آفت به درختان میوه سیب، زردآلو، آوکادو، انواع مرکبات، خرمالو، انجیر، گواوا، گلابی، هلو، شلیل، به گردو، انجیر، انار و گوجهفرنگی حمله میکند.
وی با تأکید بر اینکه خسارت مگس میوه مدیترانهای از زمان تغییر رنگ و رسیدن میوهها آغاز میشود، گفت: رفتار تغذیهای مگس میوه مدیترانهای در ایام روز متفاوت است، تغذیه از میوهها اغلب در اوایل صبح و اواخر بعدازظهر انجام میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به علائم آفت مگس میوه مدیترانهای بیان کرد: محل تخمگذاری بهصورت نقاطی با رنگ متفاوت از رنگ زمینه روی میوههای موردحمله قابلمشاهده است.
محمدی با اشاره به اینکه نسلهای اول آفت به هلو، زردآلو، سیب و گلابی و نسلهای بعدی به خرمالو و مرکبات حمله میکنند، گفت: طول دوره یک نسل این حشره بسته به شرایط آب و هوایی، از سه هفته تا سه ماه است.
وی با بیان اینکه زمستان گذرانی آفت در مناطق معتدل بهصورت حشرات بالغ و یا شفیره در خاک است و در مناطق گرمسیری بهصورت های مختلف از تخم تا حشره کامل است، تصریح کرد: مگسهای میوه عموماً در سایبان درختان میزبان و یا مجاورت این درختان جفتگیری میکنند که بخشهای نیمسایه و خلاف جهت باد سایبان را انتخاب میکنند، بنابراین؛ کشاورزان باید تلههای پروتئینی را در نزدیکی درختان میوه در بخش شرقی درخت نصب کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان قرنطینه را یکی از راههای کنترل این آفت عنوان کرد و گفت: جلوگیری از انتقال میوههای آلوده به مناطقی که فاقد آلودگی است میتواند از انتشار آفت جلوگیری کند.
۹۰ درصد آب کشور صرف کشاورزی غلط می شود/می توان با منطق «بیل چرخان در هوا» استدلال کرد؟