khanekhodro

اولین دشت زعفران کاران در مناطق کوهستانی گیلان

آغاز برداشت طلای سرخ ایران از گیلان سبز


۱۴۰۲/۰۸/۰۷ - ۲۳:۳۵ | کد خبر: ۳۷۸۵۲ چاپ

پیش بینی شده کشاورزان گیلانی ۱۴۰ کیلوگرم به سبد تولید زغفران ایرانی، اضافه کنند.

آغاز برداشت طلای سرخ ایران از گیلان سبز

کلانشهر: رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز برداشت زعفران در مناطق کوهستانی استان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود ۲۵۰ باغدار گیلانی امسال ۱۴۰ کیلوگرم زعفران از مزارع خود برداشت کنند.

صالح محمدی با اشاره به اینکه زعفران تولید شده در مزارع استان کاملا ارگانیک است افزود: هر کیلوگرم زعفران تولید گیلان حدود ۴۰ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد. 

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در سال ۱۳۸۷ در مزارع استان زعفران کشت شد افزود: گیلان ۳۵ هکتار باغ زعفران دارد که شهرستان سیاهکل با ۱۵ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در مناطق کوهستانی شهرستان‌های رودبار، املش، رضوانشهر، فومن، تالش و صومعه سرا هم زعفران کشت می‌شود تصریح کرد: از هر ۹۰ تا ۱۱۰ کیلوگرم کلاله زعفران یک کیلو زعفران خالص تولید می‌شود. 

وی کشت این محصول را فرصتی برای ایجاد اشتغال و درآمد دانست و خاطر نشان کرد: زعفران از گیاهان دارویی است که اگر با شرایط منطقه‌ای سازگار باشد با کمترین هزینه و آب بری؛ در آمدزایی خوبی برای کشاورزان به دنبال خواهد داشت.

 زعفران در زمین‌های مستعد کوهستانی گیلان با ارتفاع هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ متر از سطح دریا کشت می‌شود.

مصرف زعفران موجب افزایش ایمنی بدن، بهبود گردش خون، کنترل دیابت، کاهش اضطراب، تقویت قدرت استخوانی، بهبود عملکرد عصب، درمان افسردگی، جلوگیری از سرطان، درمان التهاب و کاهش درد و کاهش اختلالات معده می‌شود.