سرپرست شهرداری رشت گفت: اصلاحات طرح تفصیلی رشت موجب رونق ساخت و سازها و کاهش بیکاری خواهد شد .
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، علی بهارمست در جلسه شهرداری رشت گفت: طرح تفصیلی، طرحی است که بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهری و نحوه استفاده از زمینهای شهری در سطح محلات مختلف شهر، موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور، میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری، اولویتهای مربوط به مناطق و بهسازی، نوسازی، توسعه و رفع مشکلات شهری و موقعیت تمامی عوامل مختلف شهری در آن تعیین و نقشهها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم میشود.
وی با تاکید بر اینکه طرح تفصیلی جدا از طرح جامع شهری نیست، افزود: طرح تفصیلی در واقع بخشی از طرح جامع شهری محسوب میشود، اما محتوای طرح تفصیلی در جزییات با طرح جامع تفاوت دارد.
بهارمست، از ابلاغ طرح تفصیلی در ۴ منطقه شهرداری رشت از سال ۹۴ خبر داد و ادامه داد: در سال ۹۴ضابطه طرح تفصیلی ابتدا به صورت چکیده ابلاغ شد، اما در اواخر سال گذشته ضابطههای این طرح به صورت تکمیلی به شهرداری ارسال شد .
سرپرست شهرداری رشت، تنظیم اصلاحات طرح تفصیلی را کاری طاقت فرسا خواند و خاطرنشان کرد: از اسفندماه ۹۶ ضابطه طرح تفصیلی به استانداری جهت ابلاغ به شهرداری رشت ارائه شد اما این طرح نیازمند یک سری اصلاحات در ضوابط بود که مشاورین، کارشناسان و همکاران ما در شهرداری با توجه به شرایط تطبیق و مراحل مختلف بندهای این طرح و مراحل مختلف آن زحمات زیادی را متقبل شدهاند.
وی افزود:این اصلاحات موجب رونق ساخت و سازها و کاهش بیکاری به واسطه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم این صنعت خواهد شد.
بهارمست هدف از اجرای طرح تفصیلی را جلب رضایت شهروندان در راستای ارتقاء کیفیت محیط، رفع کمبودها، ساماندهی محلات و افزایش توان نظارتی ساز و کار مدیریت شهری دانست.
محمد پورناصرانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری رشت نیز در ادامه این جلسه در خصوص ضرورت تهیه طرح تفصیلی خاطرنشان کرد: برای این که بتوان طرح جامع را به طرحهای دقیق قابل اجرا تبدیل کرد، از طرحهای تفصیلی استفاده میشود، طرح تفصیلی، متعاقب طرح جامع شهری و به منظور انجام برنامههای اجرایی تصویب شده، در این طرح صورت میگیرد .
وی با تاکید بر اینکه ابلاغیه اصلاحات طرح تفصیلی تامین کننده ۷۰ درصد از خواسته های شهروندان و انتظارات شهرداری است، افزود: بسیاری از کارشناسان و سازندگان و صاحبنظران ضوابط طرح تفصیلی نیازمند اصلاحات بسیار زیادی بود، علیرغم اینکه در برخی از موارد مدیران و کارشناسان استانداری، اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری بواسطه نوع نگاه شهرسازانه بدرستی قائل به اصلاحات نبودند، اما به دلیل سهولت در صدور پروانه های ساخت، حل معضلات شهروندی و ارتقا کیفیت زندگی شهروندان با همدلی و همراهی کامل تغییرات فوق را پذیرفتند. در نهایت اصلاحات ضوابط طرح تفصیلی توسط معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در ۹۱ بند جهت اقدام به شهرداری ابلاغ شد.
وی از الکترونیکی شدن صدور پروانه های ساختمانی و پاسخ استعلامات در طرح تفصیلی جدید خبر داد و افزود: به زودی در سیستم های شهرسازی شهرداری رشت صدور پروانه ساختمانی و پاسخ استعلام ها تمام الکترونیکی خواهد شد و تمامی شهروندان متقاضی مجوز ساخت و ... می تواند بدون حضور فیزیکی در شهرداری با مراجعه به پورتال شهرداری پاسخ درخواستهای خود را دریافت کنند.
نظر شما: