مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟


۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۰:۱۴ | کد خبر: ۴۳۴۹۶ چاپ

 «خلاف نکرده‌ام اما باید از کار و زندگیم بزنم تا ثابت کنم که من نبوده ام که فلان جریمه برایم آمده و این آزاردهنده است»؛ این جمله حرف دل تمام کسانی است که برای پیگیری جریمه اشتباهی رانندگی در مقر پلیس راهور از این اتاق به آن اتاق می روند.

مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟

کلانشهر: بعد از عمل جراحی تازه به بخش منتقل شده بودم که برایم پیامک آمد؛ آن هم پیامک جریمه سرعت غیر مجاز در آزادراه تهران–شمال؛ هول کردم. فکر کردم ماشینم را دزدیده‌اند اما همسرم گفت که همین الان با ماشین به بیمارستان آمده است.
تغییر پلاک خودرو با کمرنگ یا عوض کردن اعداد، چسباندن کاغذ روی ارقام پلاک،گل مالی، استفاده از طلق و... از جمله روش‌هایی است که برخی سودجویان برای فرار از ثبت جریمه توسط پلیس و دوربین‌های هوشمند انجام می‌دهند؛روش متداولی که مورد استفاده مجرمان هم قرار می‌گیرد.
برخورد با مخدوشی و پوشش پلاک خودرو از جمله طرح‌هایی بوده که تاکنون چندین مرحله در معابر و بزرگراه‌ها به مرحله اجرا گذاشته شده است؛ سرهنگ احسان مؤمنی معاون عملیات راهور تهران بزرگ می‌گوید که در سال گذشته حدود ۲۳۳ هزار فقره برخورد با تخلف پلاک شامل پوشش و مخدوشی پلاک انجام شده و فقط ۱۱۱ هزار مورد رفع اثر پوشش پلاک خودرو و موتور انجام شده است.
مخدوشی پلاک فقط به جریمه نقدی ختم نمی‌شود چرا که سرهنگ علی همه خانی معاون اجتماعی فاتب می‌گوید که« طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی اگر فردی در ارقام و مشخصات پلاک وسیله نقلیه تغییر ایجاد کند به ۶ ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود».
برخورد با مخدوشی پلاک فقط مختص خودروها نیست چرا که مخدوش کردن پلاک موتور سیکلت‌ها با روش های همچون انداختن زنجیر موتور روی پلاک، کج کردن لبه پلاک، تغییر اعداد با طلق یا پوشاندن با پارچه و کاغذ از جمله روش‌هایی است که موتور سواران برای عبور از چراغ قرمز، تردد در خطوط ویژه و پیاده رو انجام داده و پلیس در طرح جامعی به نام طرح ۱۰ از تاریخ هجدهم دی ماه ۱۴۰۲ برخورد با این دسته از تخلفات موتور سواران را در دستور کار قرار داده و حدود ۹ هزار دستگاه موتورسیکلت مخدوشی و فاقد پلاک را به پارکینگ منتقل کرده است.
مخدوش کردن پلاک‌ وسایل نقلیه تنها برای فرار از جریمه شدن در تخلفات توسط پلیس و دوربین‌های هوشمند نیست چراکه یکی از روش‌های متداول مجرمان در سرقت‌ها، زورگیری ، کیف قاپی و موبایل قاپی است به طوری که معاون فرهنگی اجتماعی پلیس تهران سرهنگ علی همه‌خانی می‌گوید که «راننده‌ای که به هر نحوی پلاک وسیله‌نقلیه خود را بپوشاند، می‌تواند هر جرمی را مرتکب شود».
با اینکه در گذشته مسؤولان پلیس راهور اعمال جریمه توسط دوربین‌های هوشمند را عاری از هرگونه خطا و اشتباهی دانسته و اعتراض به جرایم دوربینی راه به جایی نمی برد اما حالا رئیس پلیس راهور فراجا سردار سید تیمور حسینی می‌گوید که «۵ درصد از جرائمی که سال گذشته برای رانندگان متخلف ارسال شده است اشتباهی بوده که آن هم به علت کیفیت دوربین‌ها و همچنین دستکاری کردن ارقام پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان» رخ داده است تا آنجا که رانندگان معترض می توانند به مراکز پلیس راهور برای پیگیری مراجعه کنند.
سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور پایتخت می‌گوید برخی از افراد متخلف از عدم حضور پلیس در برخی از معابر و جاده‌ها سو استفاده کرده و با تغییر در اعداد و ارقام پلاک وسیله نقلیه و برای دور زدن قانون به اسم و رسم دیگران خلاف می‌کنند؛ بنابراین باید در نقاط حساس و پر ترافیک و به خصوص هسته مرکزی شهر « دوربین‌های جدید و پیشرفته با ضریب خطای کمتر نصب شود»؛ دوربین های نسل جدید که قابلیت عکسبرداری در شب را داشته و همچنین بتواند تخلف را در آن واحد شناسایی کرده، عکس گرفته و به مالک خودرو نوع تخلف و شماره و شناسه قبض را پیامک کند.

نظر شما:

security code