شمشاد جنگل های هیرکانی در حال انقراض است


۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۲۱:۳۵ | کد خبر: ۴۸۹۲ چاپ
شمشاد جنگل های هیرکانی در حال انقراض است

کلانشهر : سرپرست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور گفت : حدود ۷۰ هزار هکتار شمشاد به صورت پراکنده در جنگل‌های کشور وجود دارد که در چند سال اخیر بیماری سوختگی و آفت پروانه برگ‌خوار شب‌پره سبب نابودی بسیاری از آن‌ها در جنگل‌های هیرکانی شده و این گونه ارزشمند در حال انقراض است.

خسرو شهبازی روز پنجشنبه در بازدید از ذخیره‌گاه شمشادستان روستای لیوان از توابع شهرستان بندرگز استان گلستان اظهار داشت : اصلی ترین روش مبارزه با این آفت، اجرای محلول پاشی است که تلاش می کنیم با انتخاب محلول های هم‌سو با محیط زیست و غیرمضر، نسبت به تراکم آفت مناطق آسیب دیده و جلوگیری از پیشرفت آن اقدام کنیم.

وی بیان کرد : مهمترین رویکرد این سازمان در مبارزه با آفات توده‌های شمشاد جنگل‌های هیرکانی، حفظ روند تکثیر و احیای طبیعی این گونه ارزشمند است.

وی به دیگر راهکارهای در دست اقدام این سازمان برای حفظ شمشاد جنگل های هیرکانی اشاره کرد و افزود : تولید قلمه های سالم و تکثیر آن در یک ذخیره گاه و ذخیره سازی بذرهای سالم در سردخانه ها از دیگر روش های موثر برای حفظ این گونه است.

شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی در جنگل‌های شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین‌المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.

بیماری سوختگی و آفت پروانه برگ‌خوار شب‌پره شمشاد که از سال ۱۳۸۹ در جنگل‌های هیرکانی شیوع یافته‌ در گرما، سرما و برف و باران به فعالیت خود ادامه می‌دهد و به دلیل محدودیت راه‌های مبارزه، عرصه‌های وسیعی از شمشادستان‌های شمال را نابود کرده‌ است.

بیماری سوختگی شمشاد باعث چروکیدگی و ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در برگ گیاه و مرگ سریع و گسترده بافت‌ها در بخش عمده یا همه قسمت‌های هوایی گیاه می‌شود.

ذخیره‌گاه شمشاد در استان گیلان در منطقه گیسم تالش قرار دارد که مساحت این ذخیره‌گاه بالغ بر 171 هکتار می‌باشد که در داخل پارک جنگلی گیسم واقع شده است.

 

منبع : ایرنا