عبدالله روا مجری برنامه ویدئو چک در گفت وگو با پژمان بازغی بازیگر گیلانی گفت: در تنوع غذایی هیچ کس به پای گیلانی ها نمی رسد
مجری برنامه ویدئو چک گفت: در تنوع غذایی هیچ کس حریف رشتی ها نیست.
بازغی با تایید صحبت های روا توضیح داد که تنوع غذایی در گیلان بالاست مثلا با خُرد کردن برگ سیر و تخم مرغ «سیرواویج» درست می شود.
روا با ذکر خاطره ای از سفر به یکی از روستاهای رشت هم به تعارف مرسوم در اکثر نقاط گیلان اشاره کرد و گفت: در سفری به یکی از روستاهای رشت، خانم صاحب خانه بعد از چیدن یکی سفره های معروف گیلان با هزار کاسه (مزه های مختلف مانند زیتون پرورده، کال کباب، ماست بورانی، اشپل و باقلا و...) گفت بفرمایید «خالی پلایه»
این مجری با تعجب گفت:چطور چنین سفره ای می تواند «خالی پلا» باشد؟
بازغی به روا توضیح داد که منظور گیلانی ها از این تعارف یعنی ناقابل و سفره ی محقری است.
گفتنی است به دلیل تنوع غذایی گیلان، رشت مرکز این استان از سال ۱۳۹۴ به عنوان شهر خلاق غذایی در یونسکو ثبت جهانی شده است. طبق برآوردها، بیش از ۱۷۰ غذای محلی در نقاط گیلان پخته می شود.
نظر شما:
پیشنهاد ایجاد «شهرک غذا» در پارک ۴۵۰ هکتاری جاده لاکان رشت