انزلی،با پیشوند دریا یا بدون آن یکی از مشهورترین مناطق ایران است. شهری قدیمی که بواسط راه داشتن به آبهای بین المللی در زمره مهم ترین نقاط کشور و به نوعی دروازه ورود ایران به اروپا محسبوب می شود.در طول سال هزاران نفر از سراسر ایران برای تماشای دریای کاسپین،تالاب انزلی و... از سراسر ایران در این شهر زیبا حضور پیدا می کنند
اختصاصی کلانشهر: مطلب پیش رو چکیده مهم ترین اطلاعاتی است که می توانید درباره شهرستان بندر انزلی در مدت زمانی کوتاه بخوانید.
نیما فرید مجتهدی که دانش آموخته دکتری جغرافیا است و به عنوان گیلان شناس هم فعالیت دارد برای شناخت دقیق تر مخاطب از انزلی، نقشه هایی هم از این شهرستان تدوین کرده است.
کارنمای انزلی
لینک دانلود نقشه با کیفیت بالا
نماد انسانی: برج ساعت
نماد طبیعی: لاله تالاب
نماد ورزشی: تیم فوتبال ملوان بندر انزلی
موقعیت جغرافیایی: انزلی یکی از شهرستان های ساحلی استان گیلان است. از شمال شرقی، شمال و شمال غربی به دریای کاسپین، از شرق به شهرستان رشت، از جنوب و جنوب غربی به شهرستان صومعه سرا و از شمال غربی با شهرستان رضوانشهر همجوار است.
شهرستان انزلی و شهر بندرانزلی از لحاظ تاریخی، از بُعد اقتصادی و سیاسی و به سببِ جایگاهش در راهِ ارتباطی کریدور شمال-جنوب، در اقتصاد گیلان و ایران، نقش مهمی دارد و وجودِ بزرگ ترین بندرِ جنوب دریای کاسپین و شمالِ ایران بر اهمیت آن افزوده است.
مرکز شهرستان: بندرانزلی
شهرها: بندرانزلی
بخش ها: مرکزی
دهستان ها: لیچارکیِ حسن رود، چهارفرضیه.
تعداد آبادی دارای سکنه: 26 آبادی.
مساحت: 299 کیلومترمربع (رتبۀ 16 در استان).
کوه ها: این شهرستان منطبق بر مناطق جلگه ای و ساحلی است.
لینک دانلود نقشه با کیفیت بالا
رودها و منابع آب: رودخانه و آبراهۀ مهمی در این شهرستان جاری نیست. 73 آب بندانِ ثبت شده به مساحت 26/ 409 هکتار در این شهرستان وجود دارد.
آب وهوا: شرایط توپوگرافیکیِ بدون عارضه و وجودِ محیط جغرافیایی جلگه ای و ساحلی، شرایطی را به وجود آورده است که این منطقه از وضعیتِ آب وهوایی یکسانی برخوردار باشد، با این همه، شرایط عمومی این ناحیه سبب شده ، پربارش ترین منطقه در کل دریای کاسپین، در این ناحیه قرار گیرد. به همین دلیل شاهد شکل گیری یک گونۀ دیگر از آب وهوا در این منطقه هستیم. در این شهرستان 2 گونه آب وهوا شناسایی شده است که عبارتنداز: بسیار مرطوبِ نوع الف و معتدل و بسیار مرطوبِ نوع ب و معتدل. میانگین بارشِ سالانه در شهرستان انزلی برابر با 3/ 1743 میلی متر است.
کاربری اراضی: پوشش گیاهی این شهرستان، مبتنی بر مناطق کشتِ آبی چون برنج زارها، جنگل های پراکنده از گونه هایی همچون توسکا و پوشش نی زار است. مساحت جنگل های انزلی برابر با 182 است. این شهرستان دارای 3323 هکتار اراضی زراعی است که از آن محصولاتی همچون برنج، هندوانه، لوبیای کشاورزی و بادام زمینی برداشت می شود.
جمعیت: 139016 نفر - 48193 خانوار - 3/ 85 درصد شهرنشین - 7/ 14 درصد روستانشین.
دین: اسلام - مذهب: شیعه.
زبان و گویش: زبان اغلب مردم این دیار، گیلکی است.
امکانات گردشگری: دارای 310 اقامتگاه رسمی شاملِ: 20 هتل، یک مهمان پذیر، 16 هتل آپارتمان، یک مهمان سرای جهانگردی، 246 خانۀ مسافر و 26 مجتمع گردشگری و تعداد زیادی اقامتگاه های غیررسمی است.
آموزش: مطابق آمار سال 1395، تعداد 128 آموزشگاه در سطوح تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و 10 مرکز آموزش عالی در این شهرستان دایر است.
بهداشت و درمان: انزلی دارای 31 مرکز بهداشت و درمان است که عبارتند از: یک بیمارستان، 8 مرکز بهداشتی و درمانی، 4 پایگاه بهداشت و 18 خانه بهداشت.
راه ها: مجموع راه های شهرستان انزلی 6/ 164 کیلومتر است؛ 8/ 68 کیلومتر راهِ بین شهری، 8/ 95 کیلومتر راهِ روستایی.
شهرک و ناحیۀ صنعتی: دارای 2 شهرک و ناحیۀ صنعتی، 185 واحد صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی.
لینک دانلود نقشه با کیفیت بالا
منطقه آزاد تجاری-صنعتی انزلی یکی از «مناطق آزاد هفت گانه ایران»، در استان گیلان است که سال ۱۳۸۴ با قرارگیری بندر کاسپین و فاز تجاری منطقه آزاد در شهرستان انزلی تأسیس شد.
شیلات: دارای 35 تعاونی صیادی و 90 استخر پرورش ماهی به مساحت 2236000 مترمربع.
اماکن زیارتی معروف: زیارتگاه های سیّدصالح(ع)، آقاسیّدمحمد نجفی(ع)، بی بی حوریه، سیّدابراهیم سنگاچین، سیّدابراهیم کپورچال.
جاذبه های تاریخی مهم: منارۀ مسجد قائمیه، کاخ موزۀ انزلی، پلِ غازیان، ساختمان شهرداری، ساختمان موزیک، بُرجِ ساعت.
جاذبه ها و منابع طبیعی گردشگری: دریای کاسپین، تالاب های انزلی، پارک های جنگلی سپیدکنار، سنگاچین، گونه های شاخص گل های وحشیِ لاله مرداب، نیلوفر آبی سفید.
مناطق نمونۀ گردشگری: منطقۀ جلگه ای تالاب انزلی، منطقۀ ساحلیِ تالابی آبکنار، مناطق ساحلیِ جفرود، سنگاچین، کپورچال.
سوغات: صنایع دستی: فراورده های حصیری، چوبی، سفالی
لینک دانلود نقشه با کیفیت بالا
خوراکی ها: برنج، خاویار و انواع ماهیان از جمله ماهیِ سفید، کولی، کپور و ماهیان خاویاری.
آثار ثبت شدۀ ملی: تا سال 1394، در مجموع 17 اثر در این شهرستان به ثبت رسیده است که 7/ 1 درصدِ مجموعِ آثار ثبت شدۀ ملی استان را دربر می گیرد؛ ازجمله: کاخِ میان پُشته، برجِ ساعت، ساختمان موزیک، پُلِ غازیان، بنای شهرداری، بانک ملی انزلی، منارۀ مسجد قائمیه، بلوار ساحلی و مجموعۀ میدان امام.
ورزش: تیم فوتبال «ملوان» طی چند دهه گذشته به عنوان یکی از نمادهای این شهر تبدیل شده است.
نظر شما:
رشد ۶۵ درصدی صادرات کالا از بندرکاسپین
رشد ۳۴ درصدی ترانزیت کالا از بندر انزلی
محکومیت قضایی برای فردی که در انزلی روی دو سگ اسید پاشیده بود
دستور رئیس قوه قضاییه برای اصلاح اسناد صادره برای اراضی محدوده تالاب انزلی و رودخانه سفیدرود به نفع مردم
نکات جالب توجه درباره «املش» قطب چای ایران و کوهستان های زیبا
چیزهایی که لازم است درباره «آستانه اشرفیه» پایتختِ مذهبی استان گیلان و قطب بادام ایران بدانید