معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان :

نظارت های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا در گیلان تشدید شد


۱۳۹۸/۱۱/۱۴ - ۱۱:۱۱ | کد خبر: ۵۳۱۱ چاپ
نظارت های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا در گیلان تشدید شد

کلانشهر : معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان از تشدید نظارت های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا در این استان خبر داد.

فردین مهرابیان روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه کنترل و نظارت مراقبت های بهداشتی برای جلوگیری از ورود بیماری کرونا در همه شهرستان های استان گیلان در حال انجام است، افزود: این نظارت ها در مرز آستار و بندرانزلی تشدید شده است.

وی اظهار داشت: واحد مراقبت‌های بهداشتی به صورت شبانه روزی در پایانه مرزی آستارا برای مقابله با ورود بیمار مبتلا به ویروس کرونا فعال‌ شده‌ که از ششم ماه جاری کنترل های بهداشتی از اتباع خارجی هنگام ورود به این پایانه انجام می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان خاطر نشان کرد: از ششم تا روز گذشته، کنترل و مراقبت های بهداشتی از ۲ هزار و ۶۰۷ نفر از اتباع خارجی شامل شرح حال بیمار، تب سنجی و غیره هنگام ورود به این پایانه توسط نیروهای شبکه بهداشت انجام گرفته است.

وی با اشاره به برگزاری رقابت های بین المللی جام نامجو در رشت "۱۲ تا ۱۶ بهمن" و حضور دو مدرس بانوی چینی برای حضور در مسابقات وزنه برداری بین المللی جام نامجو خاطر نشان کرد: مراقبت های لازم بهداشتی برای دو مدرس چینی شامل تب سنجی و غیره به صورت روزانه انجام می شود.

وی با اشاره به پیامک های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خاطر نشان کرد: در این پیامک ها آمده که دست ها را مرتب با آب و صابون بشویید، از دست دادن و بوسیدن افراد دارای علائم سرماخوردگی خودداری کنید، هنگام عطسه و سرفه از دستمال استفاده شود و از مواد غذایی بهداشتی و مطمئن استفاده کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان از مردم خواست تا به این توصیه ها توجه کرده و به آن عمل کنند.

تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد تعداد آن به هفت مورد رسیده ، این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.
در معمولی‌ترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود که نشانه‌های ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.

این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر ۳۰ استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به ۲۶ کشور جهان ۸ هزار و ۱۰۰ نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن می‌بینند.


ایرنا