کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپک ها گفت: سموم کپک ها با حرارت و شستشو از بین نمی رود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.
کلانشهر: دکتر سوگند کاخکی با بیان اینکه کپک ها نوعی قارچ با ساختار کرک مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، تأکید کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.
وی گفت: ظاهر شدن کپک به رنگ های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ ها دارد. کپک نان از رایج ترین انواع کپک های غذایی است که اغلب با آن مواجه می شویم. علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه ها نیز در خانه ها دیده می شود.
کارشناس اداره آزمایشگاه افزود: برخی از کپک ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت دهی یا شستشو از بین نمی روند. این ترکیبات می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، کاخکی تأکید کرد: مهم ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود؛ چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.
نظر شما:
روزانه چه مقدار ویتامین A نیاز داریم؟/ مصرف بیش از حد چه عوارضی دارد؟
ذائقه بچه هایتان را به سمت غذای سالم هدایت کنید
همه آنچه که باید درباره رژیم میوه خواری بدانید
کشف ارتباط عجیب چربیهای بدن با اضطراب
مصرف بی رویهی ویتامین D چه عوارضی دارد؟