رییس هیات مدیره خانه معدن گیلان گفت: بهرهبرداری اصولی از معادن در کاهش فقر و ایجاد اشتغال برای جوامع محلی نقش موثری دارد.
به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، فرزاد اسدی با اشاره به اینکه بهرهبرداری اصولی از معادن در کاهش فقر، ایجاد اشتغال برای جوامع محلی و در نهایت توسعه پایدار که در سایه عمران و آبادانی ایجاد میشود، نقش موثری ایفا می کند، گفت: بسیاری از کشورها از جمله کانادا در دل جنگل درختان چوب سرخ خود که از گونه های در خطر انقراض است، یکی از بزرگترین معادن را راه اندازی کرده و در کنار فعالیت های معدنی از این گونه ها نیز محافظت میکند.
وی به وجود ذخایر معدنی مس در منطقه میسی چوله و توده گرانیتی لیسار در تالش و همچنین کانی های سنگین حاوی تیتانیوم در حاشیه دلتای سفیدرود اشاره کرد و افزود: الزامات سختگیرانه قانونی اجازه اجرای مطالعات و عملیات اکتشافی را نمیدهد، ذخایری که ارزش افزوده بالایی دارد و مواد اولیه صنایع مهم را تامین خواهد کرد.
رییس هیات مدیره خانه معدن گیلان ادامه داد: متاسفانه صدور موافقت برداشت فقط در بخش کوچکی از محدوده های دارای پروانه بهره برداری، در مواقعی صاحبان معادن را وادار می کند برای پایین آوردن هزینه ها و اقتصادی تر شدن معدن کاری، قید اجرای اصول فنی را بزنند و علاوه بر تخریب عرصهها و رانش زمین، باعث خرابی زیرساخت هایی چون راه ها و تیرها و دکل های برق شود و پای معارضان محلی را وسط بکشد.
اسدی با بیان اینکه همیشه ماجرا به تخریب عرصه های و زیرساخت ها ختم نمی شود افزود: در مواقعی جان کارگران معدن هم به خطر می افتد ؛ برای مثال چند ماه پیش همین کار باعث سقوط یک دستگاه بیل مکانیکی هنگام عملیات خاکبرداری در یکی از معادن سنگ لاشه رودبار شد که راننده را به کام مرگ برد.
وی در ادامه به بررسی مشکلات حوزه معادن در کارگروه تعامل معادن اشاره کرد و گفت: افزون بر کارگروهی که اداره کل منابع طبیعی و سازمان صنعت، معدن و تجارت عضو آن است، شورای عالی معادن بررسی مشکلات این حوزه را به استان ها تفویض کرده که براین اساس از 3 ماه پیش شورای معادن گیلان به ریاست استاندار و عضویت همه متولیان حوزه بهره برداری معادن از جمله سازمان صمت، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ، حفاظت محیط زیست، دادگستری و خانه معدن آغاز به کار کرده است.
اسدی تصریح کرد: از آنجا که همه متولیان و دستگاه های مرتبط با معادن در این شورا عضوند و بسیاری از اختیارات و تصمیم گیری ها هم براساس شرایط هر استان به این شورای استانی واگذار شده، به نظرمی رسد مصوبات شورای معادن گیلان تا حدود زیادی در حل مشکلات معدن راهگشا باشد و بنا داریم پیشنهادات و مسائلی در خصوص بهره برداری بهینه از معادن با در نظر گرفتن الزامات زیست محیطی و منابع طبیعی و توسعه پایدار استان را مطرح و بررسی کنیم.
معجون گرده زغال و گاز متان بلای جان معدنچیان