رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ایالات متحده و دو منبع آگاه دیگر مدعی شد که دولت ترامپ در دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم با تهران، پیشنهادی کتبی برای توافق هسته ای به ایران ارائه داده است.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران نیز این پیشنهاد را برای مشورت با مقامات ارشد کشور خود به تهران برده است.
بنابر گزارش آکسیوس، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه در جریان سفر خود به عربستان سعودی گفت که شاخه زیتون را به ایرانی ها ارائه داده است اما تأکید کرد که «این پیشنهادی نیست که برای همیشه دوام بیاورد. اکنون زمان انتخاب آنهاست.»
رسانه آمریکایی در ادامه مدعی شد که در طول دور اول مذاکرات، عباس عراقچی یک سند کتبی حاوی چندین پیشنهاد ایران را به ویتکاف داد. یک منبع آگاه از آن جلسه گفت که ویتکاف به وزیر امورخارجه ایران گفت که برای این کار خیلی زود است و او می خواهد ابتدا رابطه برقرار کند.
بنابر ادعای آکسیوس، در طول دور سوم مذاکرات در اواخر آوریل، عراقچی یک سند به روز شده حاوی ایده های ایران برای توافق هسته ای را به ویتکاف داد. این بار، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا سند را تحویل گرفت.
یک تیم از کارشناسان آمریکایی آن را مطالعه و فهرستی از سوالات و درخواست ها برای شفاف سازی را برای ایرانی ها ارسال کردند. دو منبع گفتند که ایرانی ها پاسخ دادند و سوالات خود را اضافه کردند.
به گفته این منابع آگاه، در همین حال، ویتکاف و تیمش یک پیشنهاد آمریکایی تهیه کردند که پارامترهای دولت ترامپ را برای برنامه هسته ای ایران و الزامات نظارت و راستی آزمایی مشخص می کرد.
استیو ویتکاف پس از پایان دور چهارم گفت وگوها با ایران، این مذاکرات را دلگرم کننده توصیف کرد.
تختروانچی: مذاکرات به ریاست قالیباف و ونس انجام میشود
بقایی: امتیازی از آمریکا نمیخواهیم/ نزدیک بودن ایران به سلاح هستهای «دروغ بزرگ» است
عراقچی وزیر خارجه ایران فاش کرد: در لحظه حمله به دفتر رهبری، آنجا بودم