مدیرکل آموزش و پرورش گیلان: با وجود کمبود ۱۳۶۲ معلم، کلاس ها بدون وقفه دایر می شود

آمادگی ۳ هزار و ۸۰ مدرسه برای آغاز سال تحصیلی ۳۶۷ هزار دانش آموز گیلانی


۱۴۰۴/۰۶/۲۷ - ۱۰:۱۱ | کد خبر: ۵۶۵۵۷ چاپ

در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان از آمادگی ۳ هزار و ۸۰ مدرسه برای پذیرش بیش از ۳۶۷ هزار دانش آموز خبر داد و با اشاره به کمبود ۱۳۶۲ معلم در استان تأکید کرد: با تمهیداتی، سال تحصیلی بدون مشکل آغاز می شود.

آمادگی ۳ هزار و ۸۰ مدرسه برای آغاز سال تحصیلی ۳۶۷ هزار دانش آموز گیلانی
اختصاصی کلانشهر:سعیده موسوی- نشست خبری مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اصحاب رسانه، روز پنجشنبه در رشت برگزار شد.

در این نشست نرگس دستیار مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با تأکید بر نقش رسانه ها در انعکاس درست اخبار حوزه تعلیم و تربیت، گفت: «رسانه ها بازوی توانمند آموزش و پرورش هستند و رسالت ما برقراری ارتباط مستمر و مؤثر با آنهاست و رسانه ها هستند که باید اخبار این حوزه را درست منتقل کرده و به این بخش کمک نمایند»

دستیار با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید در اول مهر افزود: سال تحصیلی امسال با توجه به شرایط خاص کشور و جنگ دوازده روزه ای که پشت سر گذاشته شد، متفاوت بوده و وظایف آموزش و پرورش سنگین تر است و سال تحصیلی باید با شور و نشاط بیشتری آغاز شود.

بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان گیلانی در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش تحصیل می کنند

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان، آمار ثبت نامی دانش آموزان در استان را حدود ۳۶۷ هزار نفر اعلام کرد و گفت: امسال ۳۶۷ هزار دانش آموز در استان وارد مدارس شده اند که شامل ۲۷۲ هزار دانش آموز در دوره ابتدایی، ۱۸۸ هزار نفر در متوسطه نظری و ۳۹۶۰۰ نفر در فنی و حرفه ای و کاردانش است. بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان استان در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش مشغول به تحصیل هستند.»

او افزود: ۳ هزار و ۸۰ مدرسه در گیلان برای بازگشایی آماده شده اند و جشن «شکوفه ها» (ویژه کلاس اولی ها) و «جوانه ها» (ویژه پایه هفتم) نیز پیش از بازگشایی مدارس برگزار می شود.»

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با اشاره به اقدامات انجام شده، گفت: در راستای عدالت آموزشی، توانمندسازی مدیران و معلمان، اجرای طرح های تحولی، توجه به دانش آموزان در معرض افت تحصیلی و استفاده از ظرفیت خیرین برای بهسازی مدارس در دستور کار قرار گرفته است.

اجرای طرح های حامی، نماد و همسالان به همسالان در مدارس گیلان

او همچنین از هوشمندسازی بیش از ۶۵ درصد مدارس استان، تجهیز ۲۷۹ کارگاه آموزشی، و اجرای برنامه های پرورشی و مشاوره ای خبر داد و گفت: طرح «نماد» برای شناسایی و حمایت از دانش آموزان نیازمند مشاوره و طرح «حامی» برای ارتقای کیفیت آموزشی در استان اجرا می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان ادامه داد: طرح دیگری که وجود دارد طرح «حامی» است که این طرح در استان اجرا می شود، تا دانش آموزان نیازمند شناسایی شده و با کمک آموزگاران، اولیا و همکاران بازنشسته، حمایت آموزشی و پرورشی دریافت کنند و همچنین برنامه «همسالان به همسالان» برای دانش آموزان با استعدادهای درخشان در مدارس شبانه روزی و مناطق محروم اجرا می شود.

دستیار در خصوص اقدامات زیرساختی انجام شده در مدارس گفت: کلنگ زنی و احداث مدارس جدید، بهسازی سرویس های بهداشتی، تعمیر آبخوری ها، تجهیز کلاس ها و هوشمندسازی بیش از ۶۵ درصد مدارس در پنج سطح، از جمله اقداماتی است که برای ایجاد محیط آموزشی سالم و ایمن انجام شده است.

شفافیت در شهریه مدارس غیردولتی؛ الزام درج نرخ ها در معرض دید اولیا

مدیرکل آموزش و پرورش گیلان درباره مدارس غیردولتی نیز تصریح کرد: شهریه این مدارس بر اساس سامانه مصوب وزارت آموزش و پرورش و با توجه به فضا، تجهیزات، تعداد نیروی انسانی و  برنامه های آموزشی تعیین می شود و همه مدارس موظف به درج شهریه در معرض دید عموم هستند.

دستیار، در پایان با اشاره به کمبود نیرو گفت: با وجود کمبود ۱۳۶۲ معلم در استان، تلاش شده با جذب فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و نقل وانتقالات معلمان، سال تحصیلی جدید بدون مشکل آغاز شود.