اگر بعد از خوردن شیرینی احساس بی حالی، اضطراب یا بی حوصلگی می کنید، تنها نیستید! پژوهش ها نشان داده اند که مصرف زیاد قند می تواند بر خلق و خو تأثیر منفی بگذارد و حتی خطر افسردگی را بالا ببرد. بدن شما پس از بالا رفتن سریع قند خون، با افت ناگهانی آن روبه رو می شود؛ حالتی که به «سقوط قند» معروف است و می تواند باعث آشفتگی روحی شود.

آمریکایی ها به طور متوسط روزانه حدود ۲۷۰ کالری قند اضافی مصرف می کنند. این مقدار حدود ۱۷ قاشق چایخوری در روز و بیشتر از با حد مجاز توصیه شده یعنی حدود ۱۲ قاشق چایخوری در روز یا ۲۰۰ کالری است.
به گفته متخصصان، خوردن گاه به گاه شیرینی یا کلوچه می تواند با افزایش سریع سطح قند خون به شما انرژی سریع (یا قند بالا) بدهد.
پس از آن وقتی سطح قند خون شما با جذب قند توسط سلول هایتان کاهش می یابد، ممکن است احساس اضطراب و نگرانی کنید که به آن «افت ناگهانی قند» هم می گویند.
اما اگر بیش از حد سراغ ظرف شیرینی و آب نبات بروید، قند، تاثیری فراتر از «افت خلق» و خستگی بعدازظهر بر وضعیت روانی تان می گذارد. به گفته متخصصان، مطالعات زیادی تایید می کنند که مصرف زیاد قند و شکر با خطر بیشتر افسردگی در بزرگسالان مرتبط است.
یک قرن پس از کشف انسولین، چرا هنوز میلیون ها نفر به آن دسترسی ندارند؟
افسردگی و اضطراب، شایعترین اختلال روان در کشور / بیدندانی نیمی از افراد بالای ۶۵ سال