یک کارشناس چینی مطرح کرد؛

سرنوشت آمریکا در صورت تجاوز به «خارک» چه خواهد بود؟


۱۴۰۵/۰۱/۰۵ - ۱۳:۲۶ | کد خبر: ۶۰۶۳۳ چاپ

به گفته کارشناس مسائل نظامی چین؛ یک سناریو این است که نیروهای آمریکا با تصرف جزایر ایرانی تنگه هرمز، سامانه های پدافند هوایی متحرک و راکت اندازهای سیار «هایمارس» را در این جزایر مستقر خواهد کرد تا کنترل تنگه هرمز را در دست بگیرد

سرنوشت آمریکا در صورت تجاوز به «خارک» چه خواهد بود؟
کلانشهر: یک کارشناس چینی معتقد است؛ در صورت حمله آمریکا به جزیره خارک، واکنش ایران سریع و قوی خواهد بود.

 «وی دونگ شو»، کارشناس مسائل نظامی در مصاحبه با رادیو و تلویزیون مرکزی چین (سی ام جی)با اشاره به افزایش نیروهای امریکایی در منطقه و تهدید به حمله نظامی به جزیره خارک اظهار کرد: به احتمال زیاد این یک اقدام عمدی از سوی آمریکا برای ایجاد فضای سنگین و اعمال فشار بیشتر بر ایران است.

وی با بیان اینکه در صورت اقدام آمریکا برای تصرف جزایر ایران دو سناریوی احتمالی وجود دارد گفت: در سناریوی اول، تفنگداران آمریکا تحت پشتیبانی جنگنده ها و با استفاده از هواگردهای «وی-22 آسپری» و بالگردهای عادی به جزیره خارک یورش می برند و پس از تصرف تأسیسات نفتی از آن به عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده خواهد کرد.

به گفته وی ؛ سناریو دوم این است که نیروهای آمریکا با تصرف جزایر ایرانی تنگه هرمز، سامانه های پدافند هوایی متحرک و راکت اندازهای سیار «هایمارس» را در این جزایر مستقر خواهد کرد تا کنترل تنگه هرمز را در دست بگیرد.

این کارشناس چینی گفت: اما هر دو سناریو برای نظامیان آمریکا بسیار خطرناک هستند چون با آتش متقابل ایران مواجه می شوند. بنابراین، ممکن است پس از استقرار نیروهای آبی ـ خاکی آمریکا در منطقه، آنها ابتدا همچنان در حالت آماده باش باقی بمانند تا کاخ سفید و پنتاگون طبق تحولات عینی، درباره اجرای گام های بعدی عملیات تصمیم گیری کنند.

 «وی دونگ شو» اظهار کرد: در صورت حمله آمریکا به جزیره خارک، واکنش ایران سریع و قوی خواهد بود. ایران احتمالا با استفاده از موشک های تاکتیکی و پهپادهای انتحاری، حملاتی متراکم و دقیق را علیه نیروهای آمریکایی انجام می دهد و حتی می تواند با استفاده از حملات پهپادی گروهی یا حملات موشکی انبوه، هزینه ای سنگین بر آمریکا تحمیل کند.