فریده پاغنده، بنیانگذار و رئیس هیات مدیره موسسه خیریه «ساحل بهشتی» بندرانزلی و از فعالان حوزه حمایت از کودکان آسیب پذیر، درگذشت؛ بانویی که از سال ۱۳۹۹ با تاسیس این موسسه، تلاش کرد نقش موثری در توانمندسازی کودکان و خانواده های نیازمند ایفا کند

فریده پاغنده، بانوی نیکوکار و بنیانگذار و رئیس هیات مدیره موسسه خیریه «ساحل بهشتی» بندرانزلی، پس از سال ها فعالیت در عرصه خدمت رسانی اجتماعی و حمایت از کودکان و خانواده های آسیب پذیر، درگذشت.
مرحوم پاغنده که دارای مدرک کارشناسی مامایی بود، بخش مهمی از زندگی خود را وقف حمایت از کودکان، زنان آسیب دیده و خانواده های نیازمند کرد. او با گذشت چند سال فعالیت عام المنفعه در مهرماه سال ۱۳۹۹ به همراه همسرش، ابراهیم ساحلی،موسسه خیریه «ساحل بهشتی» را با هدف حمایت از کودکان بی سرپرست، کودکان کار، بازماندگان از تحصیل و دیگر گروه های آسیب پذیر بندر انزلی تاسیس کرد.
این موسسه با تمرکز بر جامعه هدف سازمان بهزیستی، در حوزه های اجتماعی، پیشگیری، توانبخشی، مشارکت های مردمی، آموزش، فرهنگ، هنر و توانمندسازی فعالیت می کند و طی سال های گذشته خدمات مختلفی به کودکان و خانواده های تحت پوشش ارائه داده است.
از جمله فعالیت های موسسه ساحل بهشتی می توان به اجرای برنامه های آموزشی و مهارت آموزی، حمایت فرهنگی و اجتماعی از کودکان و همچنین تولید آثار هنری لعابی مانند لیوان، زیرلیوانی و کاسه توسط کودکان تحت پوشش اشاره کرد؛ آثاری که در راستای تقویت مهارت ها، خودباوری و توانمندسازی آنان تولید می شد و در نمایشگاه های مختلف با هدف تامین بخشی از هزینه های زندگی این خانواده ها به فروش می رفت.
موسسه خیریه ساحل بهشتی در اطلاعیه ای که به مناسبت درگذشت بنیانگذار خود منتشر کرده، از فریده پاغنده به عنوان «مادر مهربان کودکان ساحل بهشتی» یاد کرده و نوشت:که وی «زمان، زندگی و وجود ارزشمند خود را صرف حمایت و کمک به کودکان و زنان آسیب دیده انزلی کرد و با روحیه امیدواری و تلاش بسیار موفق شد بسیاری از کودکان و خانواده های نیازمند را تحت پوشش و حمایت مؤسسه قرار دهد.»
در این پیام همچنین تاکید شده است که مرحومه پاغنده همواره بر توانمندسازی کودکان تاکید داشت و معتقد بود: «ما ماهی خوردن آموزش نمی دهیم، بلکه ماهی گیری را به کودکانمان می آموزیم.» رویکردی که در تمامی برنامه ها و فعالیت های موسسه نمود داشت و زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان را فراهم می کرد.
بر اساس این اطلاعیه، بنیانگذار موسسه ساحل بهشتی در تمام شرایط و دشواری ها با ازخودگذشتگی و پشتکار تلاش می کرد تا هیچ کودک نیازمندی ناامید نماند و هیچ قلبی که به این مجموعه پناه آورده است، شکسته نشود.
اعضای مؤسسه نیز از وی به عنوان مادری دلسوز، انسانی فرهیخته، فعال اجتماعی و خیر نیکوکار یاد کرده اند که فقدانش اندوهی بزرگ برای شهر بندرانزلی به شمار می رود.
مراسم آخرین وداع با زنده یاد فریده پاغنده، همسر ابراهیم ساحلی و بنیانگذار موسسه خیریه کودکان ساحل بهشتی، روز پنج شنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۷ در مسجد حسینیه شهدای کلویر بندرانزلی برگزار می شود.
نظر شما: