دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با جوزف عون رئیس جمهور لبنان در کاخ سفید، ضمن ابراز خوش بینی نسبت به آینده روابط با لبنان، از احتمال پیوستن کشورهای جدید به «توافق ابراهیم»، گفت وگو با حزب الله لبنان و تمایل ایران برای دیدار به منظور پایان دادن به جنگ سخن گفت و در عین حال تهدید کرد که آمریکا به زودی مجموعه زیرزمینی موسوم به «کوه کلنگ» در نزدیکی تاسیسات هسته ای نطنز اصفهان را هدف قرار خواهد داد.

ترامپ در ابتدای این نشست با اشاره به روابط واشنگتن و بیروت گفت: «ما درباره لبنان احساس بسیار خوبی داریم و پیشرفت زیادی حاصل خواهد شد.»
در جریان این دیدار، رئیس جمهور لبنان خطاب به ترامپ اظهار کرد: «مشتاقانه منتظر دیدار با رئیس جمهور بزرگی مانند شما بودم.» ترامپ نیز در واکنش به این اظهارات با لحنی که ذوق زده توصیف شده خطاب به خبرنگاران گفت: «دیدید؟ او می داند چگونه با من ارتباط برقرار کند. حالا می تواند هر چیزی را داشته باشد.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین با اشاره به تحولات منطقه مدعی شد: «ما هیچ مشکلی با حوثی های یمن نداشته ایم و آنها نیز مدت هاست با ما مشکلی نداشته اند، از جمله در طول درگیری های آمریکا با ایران.»
ترامپ در بخش دیگری از سخنان خود، توافق های «ابراهیم» را «موفقیتی فوق العاده» توصیف کرد و گفت: «به زودی شاهد پیوستن بسیاری از کشورها به این توافق ها خواهیم بود.» وی همچنین تأکید کرد که لبنان از جایگاه مهمی در معادلات منطقه برخوردار است.
یکی از ساکنان در روستای غندوریه، جنوب لبنان، سه شنبه، ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۶، در مغازه اش که در حمله هوایی اسرائیل در جریان جنگ اسرائیل و حزب الله به شدت آسیب دیده بود، مشغول کار است
«توافق ابراهیم» مجموعه ای از توافق های عادی سازی روابط میان اسرائیل و چند کشور عربی است که نخستین بار در سال ۲۰۲۰ با میانجی گری دولت دونالد ترامپ به امضا رسید. امارات متحده عربی و بحرین نخستین کشورهای عربی بودند که به این توافق پیوستند و پس از آن سودان و مراکش نیز به روند عادی سازی روابط با اسرائیل ملحق شدند. این توافق ها با هدف گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اسرائیل و کشورهای عربی شکل گرفت و از سوی ترامپ به عنوان یکی از مهم ترین دستاوردهای سیاست خارجی دولتش معرفی شده است. رئیس جمهور آمریکا همچنان بر گسترش این توافق ها و پیوستن کشورهای عربی بیشتری به آن تاکید می کند.
ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره ادامه درگیری ها با ایران و عدم مشاهده نشانه ای از توقف جنگ، مدعی شد: «ایرانی ها به شدت خواهان دیدار برای پایان دادن به این وضعیت هستند، زیرا در حال نابودی اند.» ترامپ همچنین رسانه های آمریکایی را به ارائه تصویری نادرست از وضعیت متهم کرد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که طی حدود ۱۰ شب گذشته، با وجود تفاهم نامه اسلام آباد، تنش ها و درگیری های میان ایران و آمریکا بار دیگر افزایش یافته و دو طرف یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده اند.
آمریکا در این مدت به دفعات به جنوب و برخی شهرهای دیگر ایران حمله کرده است و در طرف مقابل ایران هم در اقدامی تلافی جویانه با هدف پاسح به تعرضات آمریکا به خاک ایران به شماری از پایگاه های نظامی آمریکا در کویت، اردن، کردستان عراق و بحرین حمله کرده است.
ترامپ در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد موضوع ایران بزرگ تر و پیچیده تر است، اما اگر به میزان خسارتی که وارد شده نگاه کنید، احتمالاً به همان اندازه آمریکا در جنگ با ایران خوب عمل کرده است.
او در ادامه ادعاهای ماههای اخیرش ادامه داد: اگر امروز از جنگ با ایران خارج شویم، ایران به دهه ها زمان برای بازسازی توانمندی های خود نیاز خواهد داشت و من باور ندارم که آن ها بتوانند واقعاً به وضعیت قبل بازگردند.
ترامپ در ادامه به تهدید چند صد باره ایران برگشت و گفت: صادقانه بگویم، آن ها هنوز شدت عمل آمریکا را ندیده اند چون ما تاکنون با ایران با ملایمت رفتار کرده ایم.
تهدید به بمباران کوه کلنگ اصفهان
ترامپ در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مجموعه زیرزمینی موسوم به «کوه کلنگ» در نزدیکی تاسیسات هسته ای نطنز اصفهان تهدید کرد: «معمولاً چنین چیزهایی را نمی گویم، اما ما خیلی زود آن منطقه را به شدت بمباران خواهیم کرد و آنها نمی توانند کاری انجام دهند.»
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تاثیر احتمالی اقدامات ایران و تهدید تنگه هرمز بر انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا گفت: «احتمالاً آنها چنین قصدی دارند، اما هیچ تاثیری بر من نخواهد داشت. تصور نمی کنم انتخابات ارتباطی با این موضوع داشته باشد.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تماس با حزب الله لبنان هم گفت: «من با حزب الله و با همه صحبت می کنم. با افرادی گفت وگو می کنم که بسیاری معتقدند نباید با آنها صحبت کرد و در نهایت همه چیز درست می شود.»
نظر شما:
وکیل اسبق ترامپ: او میخواست بهدلیل ایران «جیدیونس» را اخراج کند
وزارت امور خارجه: برای دفاع مشروع از حقوق و امنیت ملی از همه ابزارها استفاده میکنیم
قوه قضاییه: هیچ یک از اموال سردار آزمون رفع توقیف نشده است
دموکرات های سنا در اعتراض به جنگ ایران، لایحه دفاعی یک تریلیون دلاری را متوقف کردند
واکنش سپاه به آتشبس؛ به تصمیم نظام تمکین میکنیم
نتانیاهو: نظام ایران با جنگ فرو نپاشیده است/ ترامپ را برای حمله متقاعد نکردم