قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنجشنبه ۲ مهر ۱۴۰۵؛ دلار و سکه صعودی شدند، نفت به بالای ۱۰۳ دلار رسید و بازار در انتظار خبر تازه از مذاکرات ایران و آمریکا است.

قیمت طلا، سکه و دلار امروز پنج شنبه ۲ مهر؛ دلار و سکه صعودی شدند، نفت هم بالا رفت
اختصاصی کلانشهر: بازار طلا، سکه و ارز در معاملات روز پنجشنبه دوم مهر ۱۴۰۵ با افزایش قیمت ها همراه شده است؛ دلار از مرز ۲۳۴ هزار تومان عبور کرده و سکه جدید نیز به محدوده ۲۳۹ میلیون تومان رسیده است. این افزایش قیمت ها در شرایطی رخ می دهد که پس از رایزنی های دو شب قبل میان نمایندگان ایران و آمریکا در نیویورک، هنوز خبر قطعی از آغاز دور جدید مذاکرات منتشر نشده است. هم زمان، سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل و افزایش دوباره قیمت نفت، از عوامل مهم اثرگذار بر انتظارات بازار هستند.

قیمت دلار امروز پنجشنبه ۲ مهر

دلار در چهارمین ساعت معاملات امروز با قیمت ۲۳۴ هزار و ۵۷۰ تومان معامله می شود؛ رقمی که نسبت به روز گذشته ۲ هزار و ۳۷۰ تومان معادل ۱.۰۲ درصد افزایش دارد.

در بازار ارز، یورو با رشد یک هزار و ۷۵۰ تومانی به ۲۶۶ هزار و ۱۸۰ تومان رسیده و پوند نیز با افزایش یک هزار و ۹۴۰ تومانی، ۳۰۹ هزار و ۵۵۰ تومان قیمت خورده است.

دلار کانادا ۱۶۵ هزار و ۶۴۰ تومان و دلار استرالیا ۱۶۴ هزار و ۳۹۰ تومان معامله می شوند. یوان چین نیز با رشد ۲۱۰ تومانی به ۳۴ هزار و ۸۳۰ تومان رسیده است.

درهم امارات با کاهش ۵۰ تومانی ۶۳ هزار و ۲۰۰ تومان و لیر ترکیه با افزایش ۳۰ تومانی ۴ هزار و ۷۸۰ تومان قیمت دارند.

در میان سایر ارزها، منات آذربایجان ۱۳۷ هزار و ۳۲۰ تومان، افغانی ۳ هزار و ۶۸۰ تومان و ریال عمان ۶۰۷ هزار و ۳۲۰ تومان معامله می شوند.

تتر نیز با رشد یک هزار و ۳۸۰ تومانی به ۲۳۲ هزار و ۴۵۰ تومان رسیده است.

قیمت سکه امروز ۲ مهر؛ سکه جدید به ۲۳۹ میلیون رسید

بازار سکه امروز در ادامه روند افزایشی روز گذشته حرکت کرده است.

قیمت سکه جدید با افزایش ۲ میلیون و ۸۹۰ هزار تومانی به ۲۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

سکه قدیم نیز ۳ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته و در محدوده ۲۳۵ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان معامله می شود.

نیم سکه با رشد یک میلیون و ۳۸۰ هزار تومانی به ۱۲۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسیده و قیمت ربع سکه نیز با افزایش ۷۷۰ هزار تومانی ۶۴ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان است.

سکه گرمی بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۳۴ میلیون تومان قیمت دارد.

قیمت طلا امروز پنجشنبه ۲ مهر

هر مثقال طلای بدون حباب در بازار امروز با افزایش ۹۶۰ هزار تومانی به ۱۰۴ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان رسیده است.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد ۲۲۰ هزار تومانی، ۲۴ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان قیمت دارد.

در بازار جهانی، اونس طلا با کاهش جزئی ۲ دلاری به ۴ هزار و ۲۸۳ دلار رسیده است.

بنابراین افزایش طلای داخلی امروز عمدتاً در شرایطی رخ داده که اونس جهانی تقریباً بدون تغییر و اندکی کاهشی بوده است؛ در نتیجه، رشد نرخ ارز داخلی نقش مهمی در حرکت صعودی طلا و سکه در بازار تهران داشته است.

واکنش بازار به سخنرانی پزشکیان و مذاکرات ایران و آمریکا

یکی از مهم ترین متغیرهای سیاسی بازار در ۲۴ ساعت گذشته، سخنرانی مسعود پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل بود.

رئیس جمهور ایران در این سخنرانی اعلام کرد تهران برای گفت وگو، دیپلماسی و مذاکره آمادگی دارد، اما تاکید کرد این روند نباید با «زبان زور» همراه باشد. این موضع در شرایطی مطرح شد که دو شب قبل، رایزنی های میان هیات ایرانی به ریاست عباس عراقچی و نمایندگان آمریکا از جمله استیو ویتکاف و جرد کوشنر در نیویورک انجام شده بود.

در مورد آن رایزنی ها، گزارش ها از یک گفت وگوی چندساعته و انتقال مواضع دو طرف از طریق میانجی ها حکایت داشت؛ با این حال، پس از آن تاکنون خبر قطعی و مستقلی درباره آغاز یک دور جدید مذاکرات منتشر نشده است. ایران نیز تاکید کرده که مواضع و شروط خود را در این رایزنی ها منتقل کرده است.

به این ترتیب، بازار ارز و طلا در حال حاضر با دو سیگنال متفاوت روبه رو است: از یک سو، ادامه مسیر دیپلماسی می تواند در صورت دستیابی به پیشرفت ملموس، انتظارات مربوط به ریسک سیاسی را تغییر دهد و از سوی دیگر، نبود خبر تازه از ادامه مذاکرات باعث شده معامله گران همچنان با احتیاط و حساسیت نسبت به اخبار سیاسی رفتار کنند.

نفت دوباره صعودی شد؛ برنت از ۱۰۳ دلار عبور کرد

بازار نفت در ساعات اخیر برخلاف روز گذشته مسیر افزایشی گرفته است. بر اساس آخرین گزارش رویترز، معاملات نفت برنت در صبح پنجشنبه با ۴۳ سنت افزایش، معادل ۰.۴ درصد، به ۱۰۳.۵۱ دلار در هر بشکه رسیده و نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز با رشد ۳۵ سنتی، ۹۲.۵۱ دلار معامله شده است.

رویترز علت اصلی نوسان نفت را ادامه ابهام در وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا و نگرانی درباره اختلال در مسیرهای انرژی منطقه عنوان کرده است. این خبرگزاری گزارش داده که مذاکرات هنوز نشانه مشخصی از پیشرفت ملموس نشان نداده و تهران همچنان در حال بررسی پاسخ واشنگتن به پیشنهادهای خود است.

افزایش دوباره قیمت نفت برای بازار داخلی ایران نیز از این جهت اهمیت دارد که نشان می دهد ریسک های مربوط به خاورمیانه و تنگه هرمز همچنان در قیمت گذاری بازار جهانی انرژی حضور پررنگی دارند.

بازار طلا، سکه و دلار در انتظار سیگنال بعدی

تصویر بازار در چهارمین ساعت معاملات پنجشنبه نشان می دهد دلار، یورو، پوند و بیشتر ارزهای اصلی صعودی هستند و در بازار طلا و سکه نیز افزایش قیمت غالب است.

دلار با رشد ۱.۰۲ درصدی به ۲۳۴ هزار و ۵۷۰ تومان رسیده و سکه جدید و قدیم نیز به ترتیب بیش از ۱.۲ و ۱.۴ درصد افزایش داشته اند. در مقابل، اونس جهانی طلا تقریباً بدون تغییر و اندکی کاهشی است.

در چنین شرایطی، جهت ادامه معاملات بیش از هر چیز به رفتار نرخ ارز، اخبار جدید درباره رایزنی های ایران و آمریکا و نوسانات نفت و بازار جهانی بستگی دارد.
اگر خبر تازه ای از ادامه مذاکرات یا تغییر مواضع دو طرف منتشر شود، می تواند انتظارات بازار ارز و طلا را در کوتاه مدت تغییر دهد؛ در غیر این صورت، نوسان قیمت ها همچنان تحت تاثیر نرخ دلار و ریسک های منطقه ای ادامه خواهد داشت.

نظر شما:

security code