امیرحسین محمودپور، قایقران گیلانی ایران، پس از خداحافظی و دوری از تیم ملی به روئینگ بازگشت و پس از کسب مدال در آسیا و روسیه، در ناگویا نقره گرفت.
.jpg)
محمودپور در فینال تک نفره سبک وزن مردان بازی های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ با ثبت زمان ۶ دقیقه و ۵۲ ثانیه و ۵۹ صدم ثانیه در جایگاه دوم قرار گرفت و مدال نقره را به دست آورد. قایقران چین قهرمان شد و نماینده کره جنوبی نیز به مدال برنز رسید..jpg)
روزی که محمودپور از خداحافظی گفت
داستان این مدال به آبان ۱۴۰۲ برمی گردد؛ زمانی که محمودپور پس از سال ها فعالیت حرفه ای در روئینگ، از شرایط زندگی و مشکلات مالی ورزشکاران گلایه کرد و گفت قصد دارد ورزش حرفه ای را کنار بگذارد.
او در آن مقطع گفته بود که حدود ۱۰ سال از زندگی خود را به صورت شبانه روزی برای ورزش گذاشته، اما شرایط به جایی رسیده که برای گذران زندگی در شهر خود به لباس فروشی روی آورده است.
محمودپور همچنین با اشاره به مسابقات انتخابی المپیک گفته بود که در فاصله چند ماه مانده به این رقابت ها قصد دارد از ورزش خداحافظی کند و دیگر در مسابقات بین المللی شرکت نخواهد کرد.
آن اظهارات در حالی مطرح شد که محمودپور در آن زمان یکی از چهره های شناخته شده روئینگ ایران بود و در ۲۲ سالگی سابقه کسب ۱۳ مدال در قایقرانی را داشت..jpg)
بازگشت محمودپور به تیم ملی
اما خداحافظی محمودپور پایان داستان نبود.
او پس از مدتی دوری از اردوهای تیم ملی، در سال ۱۴۰۳ دوباره به تیم ملی بازگشت و در مسابقات قهرمانی روئینگ آسیا در هنگ کنگ، در ماده تک نفره سبک وزن مردان به مدال نقره رسید.
محمودپور در فینال این رقابت ها زمان ۷ دقیقه و ۳۵ ثانیه و ۳۳۳ هزارم ثانیه را ثبت کرد و روی سکوی دوم ایستاد. گزارش آن مسابقات نیز بازگشت او به تیم ملی پس از مدتی دوری را مورد توجه قرار داده بود.
ادامه مسیر با مدال در روسیه
بازگشت محمودپور به میادین تنها به یک مسابقه محدود نماند.
او در خرداد ۱۴۰۴ در مسابقات روئینگ جایزه بزرگ روسیه نیز شرکت کرد و موفق به کسب مدال نقره شد.
به این ترتیب، مسیر او پس از آن اعلام خداحافظی، به تدریج دوباره به سطح رقابت های بین المللی بازگشت؛ تا اینکه امروز در بزرگ ترین صحنه قاره ای، یکی از مهم ترین مدال های دوران ورزشی خود را به دست آورد.
نقره ای که بعد از ۱۲ سال تلاش رسید.jpg)
محمودپور پس از کسب مدال نقره ناگویا درباره این موفقیت گفت که مسابقه بسیار سخت بوده و خودش نیز تصور نمی کرد بتواند رقابت را این گونه به پایان برساند.
او گفت: «بعد از ۱۲ سال تلاش توانستم این مدال را بگیرم.»
محمودپور همچنین یادآوری کرد که در دو دوره قبلی بازی های آسیایی در جاکارتا و هانگژو حضور داشته است. او در جاکارتا تنها ۱۹ سال داشت و در هانگژو نیز به گفته خودش رتبه های چهارم، پنجم و ششم را تجربه کرده بود؛ اما این بار توانست به مدال نقره برسد.
نکته جالب اینکه محمودپور در جریان فینال نیز تا میانه مسابقه در جایگاه چهارم قرار داشت، اما در ادامه توانست خود را به رده دوم برساند. خودش پس از مسابقه گفت هنوز باور نمی کند که توانسته به مقام دوم برسد و حتی چند بار از اعضای تیم پرسیده که چندم شده است.
از ناامیدی تا سکوی ناگویا.jpg)
مدال نقره امروز محمودپور، در کنار ارزش ورزشی آن، پایان متفاوتی برای داستانی است که سه سال پیش با صحبت های او درباره خداحافظی از ورزش حرفه ای و مشکلات معیشتی آغاز شده بود.
او البته پس از آن تصمیم، دوباره به روئینگ بازگشت، در رقابت های بین المللی مدال گرفت و سرانجام در سومین حضور خود در بازی های آسیایی توانست روی سکوی این رقابت ها بایستد..jpg)
حالا نام امیرحسین محمودپور نه با خداحافظی سال ۱۴۰۲، بلکه با مدال نقره بازی های آسیایی ناگویا گره خورده است؛ مدالی که به گفته خودش حاصل ۱۲ سال تلاش برای رسیدن به چنین لحظه ای بوده است. موضوعی که می تواند الهام بخش افرادی باشد که علی رغم تلاش و موفقیتهای مختلف گاهی در مسیر ناامید می شوند.
نظر شما:
با رقابت شطرنجبازان زیر ریتینگ ۲۲۰۰؛ پنجمین دوره مسابقات شطرنج «جام محب سنگر» برگزار میشود
گزارش تصویری؛شب تلخ ملوان در تهران؛ شکست سنگین انزلی چی ها برابر پرسپولیس