تولید بالغ بر 400تن ماهی خاویاری در 40مزرعه گیلان

مدیرکل شیلات استان گیلان گفت: اکنون ۴۴۵ تن ماهی خاویاری در ۴۰ مزرعه استان تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری کلانشهر و به نقل از ایسنا، اسحاق شعبانی با بیان اینکه مصرف سرانه ماهی به ۱۵ کیلوگرم در گیلان رسیده است،گفت: ماهی‌ها در بسته بندی‌های مختلف و بصورت محصولات نوین به استان‌هایی که از دریا فاصله دارند و ظرفیت آبزی پروری ندارند در دسترس مردم قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تا پیش انقلاب هیچ مزرعه پرورش ماهیان سردآبی وجود نداشت، افزود: در ۴۰ سال گذشته۳۰۹ مزرعه در گیلان ایجاد شد که اکنون بیش از چهار هزار و ۷۸۰ تن محصول از آن برداشت می‌شود.

 

مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به آغاز پرورش ماهیان خاویاری پس از انقلاب اسلامی در گیلان و دستیابی به فناوری تکثیر، تولید و انجماد اسپرم و جنین این گونه از ماهی ادامه داد: اکنون ۴۴۵ تن ماهی خاویاری در ۴۰مزرعه استان تولید می‌شود . 

اسحاق شعبانی گفت: پنچ هزار و ۶۹۴ مزرعه پرورش ماهیان گرمابی در گیلان با اشتغالزایی ۵ هزار و ۴۴۵ نفر و تولید بیش از ۵۰ هزار تن در گیلان در حوزه شیلاتی فعالیت دارند.

وی افزود: استان گیلان در بخش تولید ماهی قرمز، تکثیر بچه ماهیان گرمابی و تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری رتبه نخست و در بخش تولید ماهیان گرمابی با تولید بیش از ۵۰ هزار تن رتبه سوم کشور را دارد.

مدیرکل شیلات گیلان تاکید کرد: برای حفظ و تداوم صید پایدار و اقتصادی در دریای خزر و بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان اقتصادی سالانه حدود ۱۵۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در دریا رهاسازی می‌شود.

اسحاق شعبانی پرورش ماهی در قفس، تنوع بخشی به تولید انواع آبزیان پرورشی، پروورش ماهیان زینتی آکواریومی ، زالوی طبی و گیاهان آبزی، ارتقای دانش علمی آبزی پروری و ایجاد مزارع خرد آبزی پروری در قالب مشاغل خانگی را از دیگر دستاورد‌های انقلاب اسلامی در بخش شیلات اعلام کرد.

وی در پایان اعلام کرد: پارسال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن آبزی در کشور صید و تولید شد که سهم گیلان ۶۴ هزار و ۶۸۰ تن بود. 

نظر شما:

security code